Μεσογειονίκης αναδείχθηκε η σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κ. Βασίλη Θεοδωρίδη η κ. Τσολακίδου με μία εξαιρετική εμφάνιση στους αγώνες του Μαυροβουνίου αναδείχθηκε πρώτη.

Όπως ανέφερε αρχικά “Πράγματι η Σταυρούλα Τσολακίδου που έχει χαρίσει στο ελληνικό σκάκι παγκόσμιους τίτλους αναδείχθηκε και Μεσογειονίκης στην κατηγορία γυναικών στο 11ο Μεσογειακό Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη Πέτροβατς στο Μαυροβούνιο από 19 έως 26 Ιουνίου 2021.

Λόγω της πανδημίας σχεδόν εδώ και ένα χρόνο η Σταυρούλα δεν συμμετείχε σε αγώνες. Είχαμε βέβαια κάποιους αγώνες μέσω του διαδικτύου αλλά δια ζώσης δεν υπήρξαν. Έτσι η πρώτη φορά που επέστρεψε στους αγώνες μας έφερε διακρίσεις. Έδειξε η Σταυρούλα ότι δεν ξεχνάει το σκάκι και κάνοντας μια πολύ εμφαντική εμφάνιση κατάφερε τις διακρίσεις.

Το φετινό Μεσογειακό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό αφού έλαβαν μέρος 125 σκακιστές και σκακίστριες από 20 μεσογειακές χώρες μεταξύ των οποίων 68 ήταν κάτοχοι διεθνούς τίτλου της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE): 15 είχαν τον ανώτερο σκακιστικό διεθνή τίτλο του μεγάλου μετρ (GM), 20 διεθνείς μετρ (ΙΜ), 18 μετρ FIDE, 1 μεγάλη μετρ γυναικών (WGM), 5 διεθνείς μετρ γυναικών (WIM), 4 μετρ FIDE γυναικών.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε ένα ενιαίο όμιλο με χωριστή βαθμολογία για άνδρες και γυναίκες. Η Σταυρούλα με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες κατέλαβε την 1η θέση στις γυναίκες και την 8η στη γενική κατάταξη”.

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

«Την προσπάθεια της Σταυρούλας υποστηρίζει χορηγικά η COSMOTE” σχολίασε ο ίδιος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα και δηλώνοντας πως έρχονται στην συνέχεια πολλοί αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος ενώ η Σταυρούλα φεύγει τέλος Αυγούστου στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές της στην ψυχολογία εκεί από όπου πήρε μια σημαντική χορηγία…

Τη χώρα μας, εκτός από τη Σταυρούλα Τσολακίδου εκπροσώπησαν οι: Ευγένιος Ιωαννίδης 6 βαθμούς σε 9 αγώνες (πολύ καλή εμφάνιση για τον νεαρό σκακιστή από τη Θεσσαλονίκη με απόδοση 2496), Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη 5 βαθμούς σε 9 αγώνες και Άννα-Μαρία Δρακάκη 4 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Μάλιστα ο Πρόεδρος των αγώνων εξήρε την προσπάθεια της ενώ στις 7 Ιουλίου η Σταυρούλα φεύγει και πάλι για αγώνες στην Ρωσία.

Προηγούμενο άρθροΑναστολή λειτουργίας του Μουσείου Καπνού για το χρονικό διάστημα από 3 Ιουλίου έως 7 Ιουλίου 2021
Επόμενο άρθροΑπό 1/7 θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα μας