%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-1-645x362

Τον Μάρτιο του 2017 η Δήμαρχος Καβάλας είχε εξαγγείλει ότι θα έκανε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας και ότι θα προχωρούσε τότε σε ένα “λίφτινγκ”, όπως το ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Και πριν το 2017 βέβαια, μας έλεγε κατά καιρούς ότι είχε σκοπό να φτιάξει την κεντρική πλατεία.

Τίποτα από όσα είχε πει και είχε εξαγγείλει δεν έγιναν.

4 χρόνια τώρα, η διοίκηση του Δήμου εγκατέλειψε και απαξίωσε την κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Ούτε το σιντριβάνι δεν μπόρεσε να βάλει σε λειτουργία!

Τώρα ξαφνικά, επειδή είμαστε 7 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η Δήμαρχος Καβάλας θυμήθηκε την ανάγκη να κάνει ένα “λίφτινγκ” και να ξοδέψει πάνω από 150.000 ευρώ για παρεμβάσεις και εργασίες που θα χρειαστεί αργότερα να τις ξαναχαλάσουμε, να τις ξαναφτιάξουμε και να τις ξαναπληρώσουμε!

 

Εμείς προτείνουμε:

να γίνουν τώρα άμεσα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού της πλατείας (που θα κοστίσουν πολύ λιγότερο και θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα).
τη ριζική και ολοκληρωμένη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας μέσα από:
την ενοποίηση της κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας με την περιοχή του Αγ. Νικολάου (με πεζοδρόμηση της οδού Δοϊράνης) και με την Πλατεία Καπνεργάτη (με υπογειοποίηση και πεζοδρόμηση της οδού Δραγούμη, ώστε η πλατεία να συνδέεται με το σύστημα πεζοδρόμων του κέντρου).
τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης κάτω από την πλατεία, ο οποίος θα αποσυμφορήσει το κέντρο και θα φέρει έσοδα στον Δήμο.
Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω μελέτης και συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το κέντρο της Καβάλας έχει ανάγκη από μία ριζική ανανέωση της φυσιογνωμίας του, ώστε να γίνει ΟΜΟΡΦΟ, ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ και ΒΙΩΣΙΜΟ, για δημότες, επαγγελματίες της αγοράς και επισκέπτες.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθροΗ πιο μεγάλη ώρα για Ζάεφ και Συμφωνία των Πρεσπών – Ξεκίνησε η συζήτηση στην Βουλή της πΓΔΜ
Επόμενο άρθροΣύμφωνο συνεργασίας φέρνει 5 νέους εργαζόμενους στο νοσοκομείο