terzis-super-market-fylladio

Ένα ακόμη πρόστιμο επέβαλε χθες το τμήμα εμπορίου και τουρισμού, της Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Καβάλας. Αυτή το πρόστιμο 7.500 ευρώ, αφορά επιχείρηση σούπερ μάρκετ, που λειτουργεί στην πόλη της Καβάλας.
Προηγήθηκε έλεγχος αρχές Φεβρουαρίου, κλήθηκε η επιχείρηση να καταθέσει τις απόψεις της επί του αποτελέσματος του ελέγχου, αλλά αυτές δεν κατατέθηκαν. Στη συνέχεια επιβλήθηκε το πρόστιμο των 7.500 ευρώ, το οποίο αφορά κυρίως τον τρόπο διάθεσης αλιευμάτων στο εν λόγω κατάστημα.

Η απόφαση επιβολής προστίμου, επίκειται σε  ενδικοφανή προσφυγή στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης, σε χρονικό διάστημα 30 ημερών. Για το παραδεκτό της προσφυγής απαιτείται προκαταβολή ποσού ίσου με το 20% του επιβαλλομένου προστίμου, δηλαδή 1500 ευρώ.

Το πρόστιμο μειώνεται στο μισό, δηλαδή σε 3.750 ευρώ, εάν η επιχείρηση προβεί στην καταβολή του μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της απόφασης.

Οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο είναι οι ακόλουθοι:

Κατά παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ άρθρο 47 παρ.2,3 στις προθήκες πώλησης αλιευτικών προϊόντων επί τρίμματος

πάγου, μεταξύ των άλλων χύμα υπήρχε και το αποψυγμένο και αποσυσκευασμένο χύμα προϊόν, γαρίδα κόκκινη

υδατοκαλλιέργειας, προέλευσης EQUADOR. Στο στάδιο της λιανικής πώλησης, επιτρέπεται η διάθεση αποψυγμένων

αλιευμάτων υπό την προϋπόθεση ότι διατίθενται αποκλειστικά συσκευασμένα, με όλες τις προβλεπόμενες ενδείξεις και από επιχείρηση με τις ανάλογες εγκρίσεις.(5.000€).

Κατά παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ άρθρο 46 παρ.2γ,2ε,αρθ.1 παρ.5β,ε ,αρθ.2 παρ.1,11επί της πινακίδας λιανικής πώλησης έπρεπε να αναγράφεται η φράση ένδειξη «υδατοκαλλιέργειας» και όχι η ανακριβής δήλωση ΥΔ.Ε ,όπως επίσης η λέξη «αποψυχθέν» εφ΄ όσον προηγουμένως έχει καταψύχει και όχι η ανακριβής και παραπλανητική ένδειξη συνέργειας ΘΕΡΜ. ΕΠΕΞ» αποκρύπτοντας και ότι περιέχει θειώδη συντηρητικά (Ε223) (2.500 ευρώ).

Προηγούμενο άρθροΈξι νέα προγράμματα ΕΣΠΑ με τις μικρομεσαίες μέσα
Επόμενο άρθροΧτύπησε «κόκκινο» η ανεργία στη Δράμα