sydax347-604x388

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες το πρωί σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου προκειμένου να προσκληθούν συνταξιούχοι από όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ώστε να μετέχουν σε δύο μεγάλα συλλαλητήρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και το επόμενο στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Είναι γνωστό ότι τα καβαλιώτικα συνταξιουχικά σωματεία συνεννοούνται μεταξύ τους. Οι πρόεδροι πέντε τουλάχιστον σωματείων παραβρέθηκαν και μίλησα στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου. Είπαν τα ίδια ακριβώς πράγματα, προσκαλώντας τους συνταξιούχους να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια, περιέγραψαν τις λεπτομέρειες των μετακινήσεων και φυσικά άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για τις περικοπές των συντάξεων, αλλά και για τους τρόπους χειρισμού όσων ζητημάτων σχετίζονται με τους συνταξιούχους.

Το συλλαλητήριο της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου. Με λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την Καβάλα τα μέλη των συνταξιουχικών σωματείων. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία δίνεται στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στην Αθήνα. Οι συνταξιούχοι της Καβάλας θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα από την προηγούμενη ημέρα ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Στέλιος Μαούνατζης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα βλέπετε σκυθρωπούς τους συνταξιούχους που περπατούν στην πόλη μας. Χωρίς χαμόγελο. Λες και έγινε η συντέλεια του κόσμου. Κάναμε αιτήσεις για να μη χάσουμε τα δικαιώματά μας στα αναδρομικά. Ζητούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Μας υποσχέθηκαν μείωση του ΕΝΦΙΑ, κάτι που δεν έγινε.

Οι κινητοποιήσεις για τις οποίες προετοιμαζόμαστε θα πρέπει να είναι πιο μαζικές. Γι’ αυτό κι εξασφαλίσαμε δωρεάν μετακίνηση. Δηλαδή όσοι έρθουν μαζί μας στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας δεν θα πληρώσουν για το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει».

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης η κ. Τσολακίδου εκ μέρους των πολιτικών συνταξιούχων και ο Πέτρος Ταχματζίδης εκ μέρους των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων της ΒΦΛ σημείωσε: «Τα συλλαλητήρια που προετοιμάζονται αφορούν σε όλους τους συνταξιούχους. Στην Καβάλα τα σωματεία συγκέντρωναν τις αιτήσεις προκειμένου να βοηθήσουν τους συνταξιούχους. Αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η ηλεκτρονική διαδικασία. Μόνο που αυτή ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους.

Όλοι οι συνταξιούχοι δικαιούνται τα δώρα που περικόπηκαν. Είτε υποβάλλουν αίτηση είτε όχι. Πρέπει πρωτίστως να ενημερωθούν και στη συνέχεια να προβούν σε απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις, όπως είναι η κατάθεση αίτησης. Τους καλούμε να έρθουν στα σωματεία ώστε να τους ενημερώσουμε. Είναι ντροπή να ακούγονται οι αμοιβές που ζητούν για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων κάποιοι δικηγόροι της περιοχής μας».

Μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης ψυχής συνταξιούχων

Την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων ΠΕ Καβάλας θα τελέσει το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής όλων των πολιτικών συνταξιούχων. Το μνημόσυνο θα τελεσθή στις 10:00 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου. Καλούνται τα μέλη του συνδέσμου και ι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι να παραβρεθούν στο μνημόσυν

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή εργασιών λόγω καταγγελίας στον Αμυγδαλεώνα!
Επόμενο άρθροΟμιλία με θέμα : Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης και η ενδοοικογενειακή βία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη