Τα δύσκολα συνεχίζουν να μας προβληματίζουν, ωστόσο με μεθοδική δουλειά, επιμονή και οργάνωση, υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

  • ‘Επειτα από συνεχή διαβούλευση του ΤΕΕ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, με την κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας των αιτήσεων, την εισαγωγή 8 κριτηρίων αξιολόγησης και τη δημιουργία μητρώου επιλαχουσών προτάσεων.
    Με φορέα υλοποίησης το ΤΕΕ, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων λειτουργεί από τις 13 Δεκεμβρίου και υπάρχει ικανός χρόνος μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου για την προετοιμασία των προτάσεων για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες.
  • Στο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών e-Άδειες, που λειτουργεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και έχει φέρει ουσιαστική πρόοδο στην έκδοση πολλών διοικητικών πράξεων, προστέθηκαν τον τελευταίο μήνα και οι εγκρίσεις μελετών πυροπροστασίας και πιστοποιητικών πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Στο επόμενο διάστημα ψηφιοποιούνται τα αρχεία οικοδομικών αδειών στις ΥΔΟΜ (Πολεοδομίες), με πρόταση του ΤΕΕ στα συναρμόδια Υπουργεία και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Τις προηγούμενες μέρες υπογράφηκε η σύμβαση για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που πρότεινε το ΤΕΕ και ο Πρόεδρος Γιώργος Στασινός και υιοθέτησε και χρηματοδοτεί η Κυβέρνηση. Ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα που κάνει την πολεοδομική γεωχωρική πληροφορία διάφανη και προσβάσιμη σε όλους, απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και προωθεί έμπρακτα τις επενδύσεις.

Ο πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το γραφείο ή το σπίτι του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, θα μπορεί να πάρει ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, που θα αναφέρεται στο τι επιτρέπεται να κάνει, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις.

Προηγούμενο άρθροΕπανεξελέγη Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Κώστας Πεφάνης
Επόμενο άρθροΝέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου ο Χρήστος Μποσμπότης- Όλες οι αλλαγές Αντιδημάρχων