Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους καφεζυθοπώλες λόγω του ότι η Καβάλα εντάχθηκε στο κόκκινο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη τα καταστήματα θα κλείνουν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ δεν θα υπάρχει μουσική υπόκριση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η δυσάρεστη είδηση για την επιδημιολογική κατάσταση της ΠΕ Καβάλας αλλάζει τα δεδομένα κυρίως της εστίασης. Θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, γεγονός που έχει σαν συνέπεια να είναι κλειστά τα καταστήματά μας στη 1. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα μίνι lock down.

Το δεύτερο δεδομένο που αλλάζει στη λειτουργία των καταστημάτων είναι ότι δεν θα έχουμε μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικά. Κάποια καταστήματα δίχως μουσική ή κλείνοντας τα στη 1πμ όταν μετά τα μεσάνυχτα οι 3-4 ώρες είναι οι πιο αποδοτικές, θα έχουν πρόβλημα».

ΣΤΟΧΟΣ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε στοχοποιηθεί, είμαστε η εύκολη λεία για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, από φορολογικούς και ασφαλιστικούς μέχρι τώρα στον κορωνοϊό. Είμαστε η εύκολη λύση για εισροή κεφαλαίων της εκάστοτε κυβέρνησης. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να μπει σε μια διαδικασία να μην κάνει καθολικά τα μέτρα. Η εστίαση έχει πολλές υποκατηγορίες, περιλαμβάνει από το καφενείο της γειτονιάς στο κλαμπ και το κέντρο διασκέδασης. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός από τη στιγμή που δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση με τους μηχανισμούς που διαθέτει να ασκήσει έλεγχο. Δηλαδή το ζητούμενο είναι να δουλέψουν όλες οι επιχειρήσεις και να τηρούνται τα μέτρα. Σ’ αυτήν την περίπτωση χρειάζεται σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός Πώς να τον έχουμε όμως ευρύ σε πλήθος όταν ακούμε καθημερινά ότι οι υπηρεσίες πάσχουν από προσωπικό. Ο κορωνοϊός είναι παντού, πώς να ελεγχθεί; Και ποιος ελέγχεται; Μόνο η εστίαση. Μια ζωή στοχοποιημένη και πέτρα του σκανδάλου.

Χρειάζεται σοβαρότητα και από τη δική μας πλευρά για να δούμε χειρότερα. Έρχεται ένας χειμώνας για τον οποίο είπαμε ότι τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα γιατί δεν ξεχνάμε τι έγινε πέρυσι.

Φέτος λέμε ότι θα είμαστε ανοιχτοί, παρ’ όλο που το πελατειακό μας κοινό συρρικνώνεται γιατί έχει να κάνει με το πλήθος των εμβολιασμένων και θα πρέπει να δουλέψουμε με αυτό το target group. Είναι κάτι από το να είμαστε σε κατάσταση απόλυτου lock down αλλά βλέπουμε ότι η έλλειψη συνείδησης, σοβαρότητας, οι μεσοβέζικες λύσεις, μας βάζουν πάλι σε μία κατάσταση δύσκολη. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε και οι επαγγελματίες και οι πελάτες, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

Προηγούμενο άρθροKοροναϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία στους εμβολιασμένους
Επόμενο άρθροΤσίπρας στη ΔΕΘ: Πακέτο προτάσεων για να ξανακερδίσει τη μεσαία τάξη – Τι θα πει για τον κατώτατο μισθό και πως θα απαντήσει για τις εκλογές και τις γαλοπούλες