Την δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι επαγγελματίες της Καβάλας για το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος υπογράμμισε πως οι πληρωμές του προγράμματος καθυστερούν σημαντικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συνεχίζεται ο μαραθώνιος αυτού του προγράμματος. Έχουμε κλείσει ένα χρόνο, είδαμε τελευταία να δίνεται κι άλλη παράταση σε υποβολή αιτήσεων. Γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από το παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που είναι ο φορέας που ανέλαβε το πρόγραμμα μετά τον Ιούλιο αντί του ΔΕΣΜΟΣ που δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Συνεχίζονται να εξετάζονται αιτήματα, για πολλά από αυτά ήρθε η ειδοποίηση ότι είναι εντάξει. Αναμένουμε πληρωμές. Υπολογίζουμε μέσα στο Νοέμβριο να γίνουν κάποιες αλλά και η πρόβλεψη του φορέα ήταν, μετά από επίσημη ενημέρωση, ότι μέχρι τέλος του έτους θα διεκπεραιωθούν περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ αιτήματα. Αν τα διαιρέσουμε με τις 2 χιλιάδες ευρώ που είναι το ελάχιστο ποσό, πάμε στα 65 χιλιάδες αιτήματα. Άρα είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε και μέσα στο 2022 να περιμένουμε τις εξελίξεις αυτού του προγράμματος, ενώ άλλες Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει δεύτερα προγράμματα και πάνε πιο γρήγορα».

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Για τις ανατιμήσεις είπε ότι «ήταν κάτι που αναγκαστήκαμε να κάνουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε κι όχι για να κερδίσουμε. Μετά την οικονομική κρίση ήρθε η υγειονομική και τώρα ζούμε την ενεργειακή. Τουλάχιστον στο ρεύμα που είναι απαραίτητο για μία επιχείρηση, οι αυξήσεις είναι άνω του 40%. Αυτές οι αυξήσεις μετακυλήσαν στις πρώτες ύλες και αυτές αναγκαστικά έφεραν ανατιμήσεις στα δικά μας προϊόντα. Κι ο κόσμος δυσανασχετεί αφού οι ανατιμήσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν ικανοποιούν καμία πλευρά. Ελπίζουμε όταν θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα και θα υπάρξουν μέτρα στήριξης γι’ αυτό. Θα μπορούσε να αλλάξει όλο αυτό με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να εξισορροπηθεί το θέμα και να έρθει ξανά σε ομαλή λειτουργία η αγορά».

Τέλος αναφέρθηκε στον αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας, Παύλου Παυλίδη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Προηγούμενο άρθροΔικαιώνει τον ΑΟΚ το Διαιτητικό Δικαστήριο
Επόμενο άρθροΕπάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Καβάλας