Η εορταστική περίοδος ολοκληρώνεται σήμερα, πλην όμως άφησε πικρή γεύση στους επαγγελματίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Θόδωρο Χατζηχρήστο με το τρίτο lock down η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη χαρακτηρίζοντας την μαρτυρική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Δεν φανταζόταν κανείς ποτέ ότι θα υπάρξει τέτοια περίοδος. Κι αυτό διότι ο Δεκέμβριος αποτελεί για όλες τις επιχειρήσεις το 30% του τζίρου τους, κάτι που φυσικά δεν έγινε φέτος. Ήταν απρόβλεπτες όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Στις αρχές Νοεμβρίου μας είπαν για ένα μήνα και όλοι περίμεναν να ανοίξουν έστω για 15 μέρες στις γιορτές. Τελικά άνοιξαν με ένα παράδοξο σύστημα, πήρε μια ανάσα η αγορά αλλά αυτό ήταν ίσα- ίσα για να ξεγελάσουμε την αγορά. Τα προβλήματα έχουν γίνει μεγάλα, μεγαλώνουν περισσότερο από την τελευταία απόφαση να είμαστε κλειστά μέχρι τις 11 του μήνα και δεν ξέρω αν θα επανέλθουμε τότε στο προηγούμενο καθεστώς όπως έλεγε η ανακοίνωση. Η εμπειρία μας μέχρι τώρα δείχνει ότι θα υπάρξει παράταση και θα συνεχίσουμε να περιμένουμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι πολύ μικρά για να μπορέσει να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και να παρθούν πιο γενναίες αποφάσεις. Περιμένουμε να δούμε πού θα πάει όλο αυτό και ποια θα είναι η κατάληξη».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ

Πρόσθεσε για τον κλάδο των ζαχαροπλαστείων ότι «γενικά στα τρόφιμα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, κάπως καλύτερα. Βέβαια και σε μας είναι μεγάλη η πτώση, μια εικόνα γενική σε όλη τη χώρα. Οι απώλειες είναι μεγάλες και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό και το αίτημα μας η οικονομική ενίσχυση να είναι κατά κλάδο, διότι η εστίαση είναι αυτή που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή. Είναι οι άνθρωποι στο «μηδέν» εδώ και καιρό και δεν ξέρουν πότε θα αρχίσει η επανεκκίνηση και πώς θα είναι αυτή».

Τέλος είπε ότι «υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, που εξανεμίζεται κι αυτή σιγά- σιγά διότι οι ποσότητες είναι μικρότερες. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τίποτα. Ακόμη και η κυβέρνηση περιμένει τις εξελίξεις για να μας πει τι θα γίνει τελικά καιπότε θα ανοίξει η αγορά. Περιμένουμε να δούμε. Μυρίζομαι παράταση του κλεισίματος μετά τις 11 του μήνα κι όχι άνοιγμα με το παράδοξο σύστημα του click away».

Προηγούμενο άρθροΣε αναμονή της επιδότησης το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, μετά από τρία ΦΕΚ
Επόμενο άρθροΗ Energean ολοκλήρωσε την εξαγορά του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος