Προβληματισμός επικρατεί στο ΕΚΑΒ της Καβάλας με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών καθώς από την Τετάρτη αναμένεται κάποιοι εργαζόμενοι να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσισιλικάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το μέτρο που στοχοποιεί εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από την Τετάρτη πρέπει να εφαρμοστεί ένας νόμος στον οποίο εμείς από την πρώτη στιγμή εναντιωθήκαμε. Στοχοποιεί κάποιους εργαζόμενους και μάλιστα αυτούς στον κλάδο της υγείας που όλο αυτό το διάστημα έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πανδημία του κορωνοϊού. Θα βγει κόσμος σε αναστολή διότι αυτός ο νόμος λειτουργεί ως τιμωρία. Βγάζουν κόσμο στην ανεργία και όλο αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνία γενικά.

Από την πρώτη στιγμή ήμασταν αντίθετοι σε όλο αυτό. Το θεωρούμε απαράδεκτο το μέτρο. Όλο αυτό το διάστημα τηρούσαμε και τηρούμε όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που χρειάζεται ώστε ο ιός να μην μεταδοθεί από κάποιο υγειονομικό σε ασθενή. Αντίθετα υπήρξαν περιπτώσεις που ασθενείς μετέδωσαν τον ιό στους υγειονομικούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες ο κορωνοϊός μεταδίδεται και από εμβολιασμένους και από μη εμβολιασμένους με το ίδιο ιικό φορτίο, οπότε το αφήγημα ότι πρέπει κάποιος να εμβολιαστεί για να μην μεταδώσει τον ιό, έχει καταπέσει».

ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΘΥΝΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «η ουσία είναι ότι αν από την Τετάρτη εφαρμοστεί ο νόμος, θα παρουσιαστούν πολύ μεγάλα προβλήματα. Στην Καβάλα οι ανεμβολίαστοι είναι το 30% των εργαζομένων κι αν μπουν σε αναστολή θα παρουσιαστούν πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που παίρνουμε τις αποφάσεις. Είμαστε διαθέσιμοι κι από την επόμενη μέρα να είμαστε στη δουλειά. Αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις ας αναλογιστούν τις ευθύνες. Αν παρουσιαστούν προβλήματα αφού εμείς δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε αυτά που θέλουμε, λόγω του ακόμη πιο μειωμένου προσωπικού, ας ψάξει η κοινωνία να βρει τους υπεύθυνους. Σίγουρα δεν είναι οι διασώστες και οι υγειονομικοί οι υπεύθυνοι, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν, αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και βγάζουν το έμπειρο προσωπικό στην αναστολή».

Προηγούμενο άρθροΞενοφών Κροκίδης: Η απουσία των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα επιδράσει στην όλη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας
Επόμενο άρθροΒ. Μαυρίδης: “Κούφια λόγια η στήριξη των δύο Τμημάτων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα”