%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b5%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b7-2-800x445

Πρόγραμμα φύλαξης παιδιών θα ξεκινήσει ο Δήμος Καβάλας και το νομικό πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών από τις 2 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου σε 2 σχολεία της πόλης. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει απόλυτα τους γονείς.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό διότι έρχεται να λύσει ένα θέμα των εργαζόμενων γονέων για το καλοκαίρι. Κι εγώ ως εργαζόμενη μητέρα με παιδιά που έχουν μεγαλώσει βεβαίως, το αντιμετώπιζα όλα τα χρόνια αυτό το πρόβλημα. Έτσι, λοιπόν, ξεκινώντας από την κα Δρακονάκη πριν τρία χρόνια, ερχόμαστε στο σήμερα να συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε δειλά και κορυφώθηκε πέρυσι που είχαμε πάνω από 120 παιδιά τα οποία ήρθαν στο 15ο Δημοτικό σχολείο της Ομόνοιας.

Έτσι, λοιπόν, φέτος αυξήσαμε το νούμερο που θα δεχθούμε, πήγαμε στα 160 παιδιά και για εφεδρικό έχουμε πάρει και το 10ο Δημοτικό σχολείο της Δημαρχίας. Αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Από σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία των παιδικών σταθμών στην οδό Ζαλόγγου και Περγάμου στο Βύρωνα, πίσω από το κτήριο του ΟΤΕ, για να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που τους ζητούνται. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο πρόγραμμα που οι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους αυτά τα χρόνια είναι τόσο ευχαριστημένοι που συνέχεια μας «ενοχλούν» και μας λένε να μην το σταματήσουμε. Φυσικά και δεν θα το σταματήσουμε διότι όταν έχεις ένα παιδί είναι 50 ευρώ το μήνα και δύο παιδιά 75 ευρώ το μήνα. Με 75 ευρώ το μήνα μπορούν να τα παιδιά και οι γονείς να απολαμβάνουν ένα τύπου –ας το πω- διακοπών σε κατασκήνωση. Γιατί έχουμε πάρα πολλές ειδικότητες που θα δραστηριοποιούνται τα παιδιά και δεν θα πλήττουν. Έχουμε γυμναστές, έχουμε καλλιτέχνες, έχουμε μουσικούς, δασκάλους αγγλικών, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, ό,τι ειδικότητες θέλετε για να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από παιχνίδι όχι με μάθηση –μην παρεξηγηθώ ότι θα είναι μάθηση- να μαθαίνουν και πράγματα μέσα στο καλοκαίρι.

Θα δώσει μεγάλη ανάσα στους γονείς και γι’ αυτό, φυσικά, το Νομικό Πρόσωπο έχει και το όνομα Κοινωνική Αλληλεγγύη. Ακριβώς αυτό κάνει το καλοκαίρι γιατί τα υπόλοιπα έξοδα από αυτά που υπάρχουν -και γι’ αυτό είναι πολύ χαμηλό το κόστος για τους γονείς- τα βάζει το Νομικό Πρόσωπο. Πραγματικά, είναι ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα, γι’ αυτό διαλέγουμε και κεντρικά σχολεία, γιατί οι γονείς ως συνήθως κατεβαίνουν στο κέντρο για τη δουλειά τους και έτσι έχουμε διαλέξει το σχολείο της Ομόνοιας. Αν γεμίσει το σχολείο της Ομόνοιας, θα πάρουμε τα υπόλοιπα παιδιά, θα δούμε από τον αριθμό, μισά θα αφήσουμε στο σχολείο της Ομόνοιας και τα άλλα μισά θα τα πάμε στο σχολείο της Δημαρχίας. Γι’ αυτό το λόγο και έχουμε επιλέξει και δεύτερο σχολείο φέτος, για να μπορέσουμε με καλύτερη ποιότητα να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά που θα επιλέξουν αυτό το πρόγραμμα».

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Τέλος, για τη σημερινή καλοκαιρινή γιορτή των παιδικών σταθμών είπε ότι «θα γίνει το απόγευμα, στις 7, στο Πάρκο Φαλήρου, που δεν θα είναι φυσικά μόνο για τα μικρά παιδιά των παιδικών σταθμών που ξεκινάει στις 7 και διαρκεί μέχρι τις 9, θα έχουμε πάρα πολλές δράσεις. Θα είναι και για τα υπόλοιπα παιδιά του δήμου Καβάλας, μικρά και μεγάλα.

Να πούμε επίσης ότι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για όσους γονείς ενδιαφέρονται, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς που εμπίπτουν στις προδιαγραφές του προγράμματος».

Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις Πάνου Καμμένου σε λίγο στο περιστύλιο της Βουλής!
Επόμενο άρθροΟ Σύλλογος «Φίλος» Καβαλιωτών της Νυρεμβέργης δώρισε στον Δήμο Καβάλας 42 υπολογιστές και 2 οθόνες