Το Επιμελητήριο Καβάλας με τη Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών Θάσου, τον Σύλλογο καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείτσας, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Παραλίας Οφρυνίου και το Σωματείο Επαγγελματιών Κεραμωτής διοργάνωσε στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας, εκδήλωση προκειμένου να συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

Στην σύσκεψη μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Πολυμέρου, ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Τάκης Αγγελίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Δράκος, ξενοδόχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας Μάρκος αρχικά σημείωσε πως η σύσκεψη αυτή είχε σκοπό να ενημερώσει αυτούς που συνέταξαν αυτό το πρόγραμμα που δυστυχώς διαπιστώνουν ότι έχει συγκεκριμένες προβληματικές και οι συντάκτες του δεν δέχονται ούτε καν να τους ακούσουν. Και φυσικά θα κριτικάρω την προσπάθεια που έγινε την Πέμπτη για μία υποτιθέμενη συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή της Θάσου με τον κ. Περιφερειάρχη κ. Μέτιο όταν είναι σαφές ότι την Παρασκευή στις 12 η ώρα (σ.σ. χθες) όλοι οι φορείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να προτείνουμε κάποιες λύσεις και προτάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως δεν πρέπει μέσα από πολιτικές κόντρες και ανασφάλειες να μην δέχεται η Περιφέρεια να έρθει στην σύσκεψη και αυτό θα μεταφερθεί στα κεντρικά και τον πρωθυπουργό καθώς λειτουργεί σε βάρος των επιχειρηματιών της Καβάλας και της Θάσου. Ο κ. Δέμπας απευθυνόμενος στον κ. Πασχαλίδης σημείωσε πως αναμένει να μεταφέρει τα όσα λεχθούν στην κυβέρνηση. Ο κ. Δέμπας στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη που σχολίασε αρνητικά τις αδυναμίες του προγράμματος καθώς εξαιρεί τα ξενοδοχεία της Θάσου κυρίως αλλά και της Καβάλας ενώ η κ. Πολυμέρου σχολίασε πως το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ελεημοσύνη για τους επαγγελματίες. Και οι ξενοδόχοι που έλαβαν τον λόγο ήταν επικριτικοί με το πρόγραμμα ενώ στο τέλος έγινε μία σύνοψη των όσων εντοπίστηκαν τα οποία θα αποτελέσουν ένα υπόμνημα που θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και τον πρωθυπουργό.

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δέμπας στην αρχή της τοποθέτησης του επέκρινε τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αντωνιάδη (Καβάλας), Σιμιτσή (Ανάπτυξης), Τσιώνη (τουρισμού) και Καραγιώργη (Αλιείας) για την απουσία τους από την σύσκεψη από την οποία θα ενημερωνόντουσαν για τις θέσεις των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα.

Με επιστολή του ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρει:

Προηγούμενο άρθρο«Ήλθον, είδον και απήλθον» η Ραχήλ Μακρή μετά το κράξιμο για τη συμμετοχή της στο J2US
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων από την «ΕΥνεστία» του Δήμου Νεστου