Σύμφωνα με την απόφαση τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν επιτρέπει να δίνονται άδειας λειτουργίας σε τουριστικές μονάδες 3 Αστέρων στην Θάσο. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Παυλίδης Απόστολος αυτό τους προβληματίζει καθώς σε άλλες περιοχές δίνονται άδειες.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε αρχικά ότι “Έχει προκύψει ένα θέμα που αφορά την ερμηνεία του περιφερειακού χωροταξικού πλαισίου και την αδειοδότηση τουριστικών καταλυμάτων στην Θάσο.

Είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή η Θάσος και εκεί δεν δίδονται πια άδειες για τουριστικά καταλύματα τριών Αστέρων.

Σίγουρα με το Περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο ορίζονται οι προϋποθέσεις για τουριστικά καταλύματα 4 και 5 αστέρων όχι για αυτά των 3 και σύμφωνα με τη γνώμη της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης δεν θα πρέπει να δίδονται άδειες τριών αστέρων.

Αυτό το έγγραφο της Αποκεντρωμένης είναι εκείνο που φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα καθώς η ΥΔΟΜ Καβάλας ακολουθεί ακριβώς τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης. Η ΥΔΟΜ Παγγαίου εκτιμά ότι αυτό δεν είναι δεσμευτικό και έτσι δίδονται κάποιες άδειες σε άλλες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές του νομού, όπως στη Ν. Ηρακλείτσα και στη Ν. Πέραμο και έχουμε για το ίδιο θέμα διαφορετικές ερμηνείες στην περιοχή του νομού Καβάλας και όλο αυτό δημιουργεί σύγχυση και προβληματισμό αλλά και ένταση ανάμεσα στους επιχειρηματίες που έχουν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις».

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ

Και πρόσθεσε πως «Έχουμε κάνει τις επαφές και προσπαθούμε μέσα από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και στην Αθήνα αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη και να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ομαλή ροή των πραγμάτων.

Προφανώς υπάρχει περιθώριο. Αφού δίδονται άδειες από την ΥΔΟΜ Παγγαίου υπάρχει περιθώριο ερμηνείας με άλλο τρόπο βέβαια της συγκεκριμένης διάταξης. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και να μην περιμένουμε από τους υπαλλήλους να δίδουν τη δική τους ερμηνεία πάνω σε θέματα που ρητώς αναφέρονται σε ζητήματα της Αποκεντρωμένης. Πρέπει να ξεκαθαρισθεί για να πάμε παρακάτω”.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι γεωτρητικές εργασίες στις Κορυφές απο την ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθροΕπιχείρηση σωτηρίας των φοινίκων της παραλίας από τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας