Ο Δήμος Παγγαίου ανέλαβε πρωτοβουλία για την αποζημίωση των αγροτών Ορφανού από την τελευταία θεομηνία. Ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωσή τους να στηρίξουν τον αγροτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μας παρ’ όλο που δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές μας. Ωστόσο θα έπρεπε να αναλάβουμε ένα ρόλο συντονιστή, το είχα ως υποχρέωση ως δημοτική αρχή. Πρέπει να συντονίσουμε μια οργανωμένη κίνηση από τους αγρότες για το δίκαιο αίτημά τους. Ήταν βιβλική η καταστροφή καθώς καταστράφηκε η φετινή παραγωγή αλλά και το φυτικό κεφάλαιο , κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα και στις επόμενες χρονιές. Κι αν σκεφτούμε τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές των προηγούμενων ετών αλλά και την κρίση λόγω covid, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Θεωρώ ότι αυτή η πίεση θα μπορέσει να οδηγήσει σε συντονισμένες κινήσεις από την πλευρά των αγροτών και σε συνεννόηση με επιστημονικούς φορείς όπως οι γεωπόνοι της περιοχής και με πνεύμα συνεννόησης με τον τοπικό ΕΛΓΑ θα μπορέσουμε να καταφέρουμε ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες μας. Δεν θα κερδίσουν κάτι, απλώς θα απαλυνθεί ο πόνος τους από την αποζημίωση που θα πετύχουν. Δεν μπορεί μόνο με τον ΕΛΓΑ να αντιμετωπιστεί αυτή η καταστροφή. Χρειάζεται να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση και να ενισχύσει περαιτέρω τους αγρότες».

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Πρόσθεσε ότι «κτήματα όπως τα αμπέλια και οι ελιές, σίγουρα και την επόμενη χρονιά δεν θα έχουν καρποφορία. Η καταστροφή είναι και στο κεφάλαιο γενικότερα και στην παραγωγή και γενικά στην αγροτική τοπική οικονομία. Όσο τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να παράγουμε ποιοτικά σταφύλια λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, αυτά τα φαινόμενα υποβιβάζουν την ποιότητα της παραγωγής και αυτό έχει ως επακόλουθο να υπάρχει στα ράφια το παγγαιορείτικο προϊόν. Κι αν φύγει μια φορά δυστυχώς δεν μπορεί να ξαναμπεί με την ίδια δυναμική στο ράφι και θα χρειαστούν πολλά χρόνια να γίνει. Αυτό επηρεάζει την τοπική οικονομία».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω Δήμαρχος ή να πάρω κάποια θέση, απλά σέβομαι τις διαδικασίες
Επόμενο άρθρο“Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το Φαρμακευτικό Συνέδριο στην Καβάλα” όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή