papafilippou-emmanouilidis-panagiotopoulos-syskepsi-gia-12-29-12-2015

Ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου συμμετέχει στην προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση των εξοπλισμών επί υπουργίας Παπαντωνίου και ήδη η διαδικασία τρέχει. Όπως σχολίασε, για τον ίδιο είναι πολύ μεγάλο βάρος η συμμετοχή του σε αυτήν την επιτροπή.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «είναι μεγάλο το φορτίο, είναι επιπρόσθετα ακόμα βαρύτερο γιατί είμαι και εισηγητής του κόμματός μας στην επιτροπή αυτή. Έχει συνέλθει δυο φορές η επιτροπή, έχουμε καταλήξει στο ότι για το μεν αδίκημα της απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο λόγω παραγραφής και λόγω του γεγονότος ότι δεν άσκησε την αρμοδιότητα που προβλέπεται από το Σύνταγμα στο χρόνο που προβλέπεται, κι απομένει το δεύτερο αδίκημα το οποίο διερευνούμε που είναι αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για αυτό το αδίκημα θα ζητήσουμε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία. Πρώτον θα ζητήσουμε κάποιες αποφάσεις καταδικαστικές για τον κ. Παπαντωνίου που αφορούν στις δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 2008,2009 και 2010, καθώς επίσης και κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς για την ύπαρξη κάποιων λογαριασμών που προέκυψαν τελευταία σε ελβετικές τράπεζες. Και στη συνέχεια θα αποφανθούμε για το αδίκημα αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο και από το Σύνταγμα να εκτελέσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί. Και ενεργούμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο».

ΤΑΡ

Αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον αγωγό ΤΑΡ, ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «έχω έρθει σε επαφή με τους δυο συναδέλφους μου τον κ. Μορφίδη και τον κ. Εμμανουηλίδη, εμείς θα επιχειρήσουμε να υπάρξει και πολιτική παρέμβαση, δηλαδή να μη σταματήσει το ζήτημα εδώ, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε, θα δούμε τι θα επιτύχουμε. Θα έρθουμε σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν».

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τα Κόκκινα δάνεια στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΌλα τα ζητήματα που άπτονται στον τουριστικό τομέα τέθηκαν από το δήμαρχο Θάσου Κ.Χατζηεμμανουήλ στη υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά