Το τρενάκι της Παναγίας μετέφερε προ ημερών 60 τουρίστες κρουαζιερόπλιου στην εν λόγω συνοικία. Ο πρόεδρος του Ομίλου Καβάλα Μπροστά Γιάννης Εριφυλλίδης σημείωσε ότι το τρενάκι έχει πρόβλημα και πρέπει να επισκευαστεί.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι έκανα και εγώ παρέμβαση για το θέμα που έχει ανακύψει με το τρενάκι της Παναγίας και μάλιστα όλα αυτά ελέω της κίνησής του την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Εκεί έκανε την εμφάνισή του το τρενάκι, στους δρόμους της Παναγίας, όχι όμως για να μεταφέρει κατοίκους αλλά τουρίστες, από ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε βρεθεί εκείνη την ημέρα στην Καβάλα. Και εγώ όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες πιστέψαμε ότι αυτό θα σημάνει πως το τρενάκι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση και θα μεταφέρει πάλι τους κατοίκους στην Παναγία.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί διότι όπως πληροφορήθηκα μέσα από το Δήμο Καβάλας το τρενάκι έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης της μηχανής ανά πάσα στιγμή και έτσι αυτό έγινε μια φορά μόνο και μόνο για να μεταφέρουν τους τουρίστες και δεν πρόκειται να επιστρέψει στους δρόμους της Παναγίας το τρενάκι. Οπότε καυτηρίασα το θέμα διότι και τους τουρίστες έβαλαν σε κίνδυνο ουσιαστικά αλλά και τους κατοίκους της Παναγίας θα συνεχίζουν να κοροϊδεύουν διότι τελικά το τρενάκι είναι εκτός λειτουργίας πράγμα το οποίο δυσχεραίνει πάρα πολύ την ζωή των κατοίκων στην Παναγία!”.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο ίδιος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του “αν δεν μπορεί να επιδιορθωθεί η βλάβη του τρένου και να είναι ασφαλής η λειτουργία του οχήματος αυτού θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη λύση και μάλιστα σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Διότι και αυτό που γίνεται τώρα, να ανεβοκατεβαίνουν οι άνθρωποι με το βαν του ΔΗΠΕΘΕ ούτε αυτό είναι λύση. Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο και πρέπει να καθίσουν όλοι σοβαρά να το δουν επιτέλους αυτό το ζήτημα διότι δεν πρέπει να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της Παναγίας.

Αλλά εγώ βλέπω γενικά ότι όλες αυτές οι δράσεις που έγιναν με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας κανένα αποτύπωμα δεν θα αφήσουν στην πόλη. Είδα και τον πιλοτικό κυκλικό κόμβο στη ΔΕΠΟΣ και αυτό παρά το μη όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα ίσως θα έλεγα ότι πρόκειται για μια σωστή κίνηση αλλά εκεί στη ΔΕΠΟΣ υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Οδός Φρυγίας. Και αυτό ένα μεγάλο θέμα που έχουν θίξει πολλοί αυτές τις ημέρες. Γιατί δεν ανοίγει αυτός ο δρόμος, γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Παραμένει εκεί ένα καθεστώς παρανομίας. Όλα αυτά με προβληματίζουν όπως και το γεγονός ότι ξοδευθήκαν 15 χιλιάδες ευρώ για αυτή την Εβδομάδα και την προβολή της, τα οποία όμως δεν πήγαν στις επιχειρήσεις της πόλης μας. Επιλέχθηκαν πάλι με απευθείας ανάθεση και εντολή από το γραφείο του Δημάρχου, εταιρεία των Αθηνών η οποία ανέλαβε το επικοινωνιακό κομμάτι και πήρε τα 15 χιλιάδες ευρώ! Και πάλι ρωτώ: Δεν υπάρχουν καβαλιώτες επικοινωνιολόγοι, μακετίστες, που θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά; Σίγουρα υπάρχουν. Τώρα γιατί επιλέγονται εταιρείες των Αθηνών ας ρωτήσουμε το Δήμαρχο”.

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα για το θέμα των διοδίων στην Άσπρη Άμμο εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας
Επόμενο άρθρο“Πιέζουν οι υποχρεώσεις και πρέπει το κράτος να ενισχύσει τις ΔΕΥΑ” τονίζει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης