Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και κατέθεσε εγγράφως στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Τεναγών Φίλιππων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου όσον αφορά τον καθαρισμό των καναλιών και την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στα Τενάγη, προκειμένου οι αγρότες να μπορέσουν να σπείρουν για τη νέα χρονιά. Έτσι, με παρέμβαση του Βουλευτή, το Υπουργείο (Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειωβελτιωτικών Έργων) ζήτησε την υποβολή τεχνικού δελτίου (κόστος μελέτης) από το Δήμο Καβάλας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη.

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη για διευκόλυνση της υπό επεξεργασία μελέτης με τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών- Φιλίππων Ν. Καβάλας, Σερρών και Δράμας» που αφορά την εκπόνηση προ-μελέτης και οριστικής μελέτης για την αποτελεσματική άρδευση και στράγγιση της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων υπό τα γεωμορφολογικά δεδομένα που δημιούργησε και θα συνεχίσει να διαμορφώνει η συνίζηση των εδαφών και στην ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή της.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης μελέτης για την ευρύτερη περιοχή των Τεναγών και ζήτησε από το Υπουργείο να συνδράμει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δεν έχει πάψει να ταλανίζει τους παραγωγούς της περιοχής. Βρισκόμενος στο πλευρό των αγροτών των Τεναγών εδώ και χρόνια, ο Γιάννης Πασχαλίδης γνωρίζει καλά πως είναι ανάγκη να βρεθεί μια οριστική λύση.

Προηγούμενο άρθροΑντιπροσωπεία παικτών της ΠΑΕ ΑΟΚ σε σχολικές μονάδες της Καβάλας
Επόμενο άρθροΑυτόνομος και εκτός της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου ο Κώστας Κουνάκος