Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος ημεδαπού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 22-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπό στην Θάσο. Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υπεύθυνο ασφαλείας τραπεζικού ιδρύματος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης με το πρόσχημα ότι άγνωστος έχει παραβιάσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, τον έπεισε να του γνωστοποιήσει τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να πραγματοποιήσει τρεις συναλλαγές χρημάτων, συνολικού ύψους 8.980 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος οδηγό ταξί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 24-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπό οδηγό ταξί στην Θάσο. Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον διοικητή αστυνομικής Υπηρεσίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης με το πρόσχημα της μεταφοράς αστυνομικών συναδέλφων του και της καταβολής αντιτίμου, απέστειλε μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του παθόντα, που περιείχε σύνδεσμο (link) το οποίο προσομοίαζε με αυτό της τράπεζας.

Παθών ακολούθησε τον παραπάνω σύνδεσμο, πληκτρολογώντας τους προσωπικούς του τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του και να προβεί σε μεταφορά χρημάτων, 3.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΠροσπάθεια για «φρένο» στην κουβέντα για πρόωρες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Εισηγήσεις για ανασχηματισμό
Επόμενο άρθροΑγνοείται ηλικιωμένος απο το Ζυγός- Συνεχίζονται οι έρευνες