Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η καθημερινότητα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φιλίππων όπως το επιβεβαιώνει και ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «προσπαθούμε να βρούμε έναν ρυθμό ώστε προσαρμοσμένοι στα καινούργια δεδομένα να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες του κόσμου και της καθημερινότητας. Οπωσδήποτε το 50% των διοικητικών υπηρεσιών ισχύει, έχει ξεκινήσει η τηλε-εργασία στο δήμο Καβάλας. Προσπαθούμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει το σύστημα γενικότερα στα δεδομένα που αλλάζουν συνεχώς. Είναι μια δύσκολη περίοδος και για τους πολίτες και για τις υπηρεσίες».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Για τα νέα δεδομένα όσον αφορά το Δήμο Καβάλας είπε ότι «μια ενίσχυση όσον αφορά τον κοινωνικό τομέα θα υπάρξει. Ο δήμος δεν είναι ο αρμόδιος φορέας που θα επιδοτήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ο Δήμος Καβάλας έχει μια κοινωνική υπηρεσία, μπορεί να ενισχύσει κάποια αδύναμα νοικοκυριά, όπως κάνει εδώ και χρόνια, για να μπορέσουν να σταθούν. Τα χρήματα που έχουν παρθεί ή πρόκειται να έρθουν, θα πάνε νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες του δήμου που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό λόγω των μειωμένων εσόδων από άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Μέχρι στιγμή στον κωδικό covid έχουν έρθει στο δήμο Καβάλας περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Περίπου 600 χιλιάδες ήταν την πρώτη φορά και άλλες 900 τώρα. Από αυτά τα χρήματα, αρκετά δαπανήθηκαν για υλικά και προσωπικό. Έχουν προσληφθεί άτομα για να στελεχώσουν την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας. Κάποια χρήματα έχουν δοθεί στη Δημωφέλεια και στις σχολικές επιτροπές.

Και για τα επόμενα χρήματα που θα έρθουν θα κάνουμε μία κατανομή με προσανατολισμό την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που προκύπτουν από τις συνθήκες της πανδημίας».

Προηγούμενο άρθροΖόρια-ΑΕΚ 1-4 (ΤΕΛΙΚΟ)
Επόμενο άρθροΤο 10ημερο που θα κρίνει πόσο θα κρατήσει το lockdown