Οριακή χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω των αναστολών της εργασίας όσων αρνήθηκαν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών επιβάλλεται να γίνουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βαγγέλη Καμπουρίδη το πρόβλημα τους είναι διαχρονικό.

Όπως ανέφερε αρχικά “Είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό το ΕΣΥ ώστε να προσελκύσουμε νέους γιατρούς και να κρατήσουμε αυτούς όλους που φεύγουν, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Δεν ξέρω ακριβώς πώς μπορεί να γίνει αυτό αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να το δει όλο αυτό.

Αυτή την στιγμή, ελέω της αναστολής δεν έχουμε πολλά κενά. Έφυγαν 14 γιατροί, κάποιοι γύρισαν, οπότε δεν έχουμε μεγάλα κενά. Το πρόβλημα είναι με το νοσηλευτικό προσωπικό αυτή την στιγμή. Αλλά το πρόβλημα είναι διαχρονικό.

Έχουμε μεγάλη έλλειψη σε ειδικευόμενους γιατρούς. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν κάνουν πια χαρτιά. Δεν θέλουν να έρθουν στο Νοσοκομείο, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Απλά φεύγουν” …..

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο ίδιος βέβαια επεσήμανε ότι όλο αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα και δεν έχει να κάνει με τις αναστολές.

“Μιλάμε για μια δύσκολη κατάσταση. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και πριν και δεν έχει να κάνει με την πανδημία. Έχει να κάνει με το πόσο ελκυστικό είναι το ΕΣΥ για νέους γιατρούς.

Εδώ δεν είναι ελκυστικό για ανθρώπους που είναι στα 50 τους…. Παραιτούνται και φεύγουν. Χάσαμε 3 γιατρούς έτσι φέτος. Έχει πάψει πια να είναι ελκυστικό το ΕΣΥ. Θέλετε οι μισθοί που είναι τραγικοί; Θέλετε οι συνθήκες δουλειάς; Οι εφημερίες; Η πάρα πολύ μεγάλη και πολύωρη απασχόληση; Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο δεν είναι ελκυστικό για γιατρούς.

Και δη για νέους γιατρούς. Αυτό συμβαίνει στην χώρα μας και δεν ξέρω γιατί. Πραγματικά, Υπάρχουν για παράδειγμα δύο αποφάσεις από ανώτατα δικαστήρια οι οποίες ζητάν από την πολιτεία να επιστρέψει τους γιατρούς στους μισθούς προ των περικοπών του 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει καινούριο μισθολόγιο για τους γιατρούς. Το οποίο όμως είναι τρις χειρότερο ακόμη και μετά τις περικοπές του 2012. Αυτό όλο είναι για γέλια. Αντί να μας επιστρέψει χρήματα, έχουμε ένα νέο μισθολόγιο που ισχύει ακόμη και είναι ακόμη χειρότερο. Πέρα από τις εργασιακές συνθήκες, σημαντικό είναι το θέμα των αμοιβών” τόνισε.

Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καβάλας τόνισε ότι αυτό είναι σε ικανοποιητικό αριθμό. «Δεν έχουμε ακόμη της τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε άλλα νοσοκομεία.

Μπορούμε και λειτουργούμε, με προβλήματα βέβαια αλλά λειτουργούμε. Απλά το πρόβλημα είναι διαχρονικό και δεν έχει να κάνει με τις αναστολές και την πανδημία. Απλά έχει επιδεινωθεί” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση των διοικητών των νοσοκομείων με τον υπουργό Υγείας για εύρεση λύσης στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού
Επόμενο άρθροΙκανοποιημένος ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης από την φετινή τουριστική σεζόν