Σε φάση προγραμματισμού για το επόμενο καλοκαίρι είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Ο πρόεδρος της κ. Τάκης Αγγελίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης σημείωσε πως “Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος της τουριστικής προβολής το Δήμου Καβάλας. Κάτι που έχει γίνει για το 2022 και μιλάμε για ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο εκτός όλων των άλλων θέλει και την παρουσία μας κατ ΄επιλογήν σε κάποιες τουριστικές εκθέσεις.

Η πρακτική που ακολουθούμε είναι ότι έχουμε στη διάθεση μας την λίστα του ΕΟΤ και σε ποιες εκθέσεις συμμετέχει οι οποίες είναι περί τις 30 ετησίως και εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό μας και συμμετέχουμε σε 4-5 σε ετήσια βάση.

Σε πρώτη φάση λοιπόν έχουμε επιλέξει να παραβρεθούμε στην έκθεση του Βουκουρεστίου, δεδομένου ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες είναι ένα σημαντικό κομμάτι ειδικά του οδικού τουρισμού για την πόλη μας οπότε η παρουσία μας θα αρχίσει στις τουριστικές εκθέσεις, στις 24 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου.

Έχουμε κάνει πρόσκληση και στο Επιμελητήριο και σε όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους και τους ξενοδόχους και πιστεύω ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα έρθουν, γιατί έχουμε και τον χώρο αλλά έχουμε και πράκτορες, για να κάνουν και επαφές και συναντήσεις και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό”.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προβολή ως περιοχή ώστε να προσελκύσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κύμα τουριστών από την χώρα της έκθεσης και όχι μόνο.

Αναφορικά τώρα με τον τουρισμό κρουαζιέρας τόνισε ότι “Η αίσθηση μου είναι ότι γενικότερα φέτος η χώρα μας θα έχει πολύ μεγάλη άνοδο στο θέμα των κρουαζιερόπλοιων και γενικότερα η Μεσόγειος θα έχει κίνηση, οπότε μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στην θέση να είμαστε σίγουροι ότι και η Καβάλα θα πάει καλά.

Ο προγραμματισμός των 30-32 πλοίων κρουαζιέρας ισχύει για την Καβάλα για φέτος, οπότε εύχομαι να μην έχουμε κανένα θέμα με την πανδημία και όλα να κυλήσουν ομαλά. Θέλω να έχουμε μια εξαιρετική χρονιά και το θέμα του τουρισμού κρουαζιέρας.

Είναι γεγονός εξάλλου, ότι σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αυτό το οποίο οργανώνουμε και δουλεύουμε καλά, είναι το φεστιβάλ Cosmopolis το οποίο είναι γνωστό ότι έχουμε επιμηκύνει και γεωγραφικά και χρονικά!

Καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και διάφορες εποχές του χρόνου. Οπότε το Cosmopolis το δουλεύουμε και θα έχει θέλω να πιστεύω επιτυχία εφόσον τα πράγματα πάνε καλά, μια και δεν μπορέσαμε στη διάρκεια της θητείας μας να έχουμε ένα ολοκληρωμένο Φεστιβάλ, όπως ακριβώς θα το θέλαμε λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οπότε το Κοσμόπολις δουλεύεται. Ήδη έχουν προγραμματισθεί πράγματα και πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε και κάποιες δράσεις.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις, όπως τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, θα δούμε τι άλλο θα έχουμε πάντως στη πόλη, αν τα πράγματα πάνε καλά θα έχει πολλές εκδηλώσεις οι οποίες θα είναι και ελκυστικές για τους τουρίστες που θα είναι στην πόλη μας ή και για τους επισκέπτες των όμορων νομών οι οποίοι θα μάθουν ότι η πόλη αποκτά μια νέα κίνηση. Ένα ρυθμό και γίνεται ενδιαφέρουσα και ελκυστική για πολύ κόσμο”.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου)
Επόμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στα αντλιοστάσια του Δήμου Καβάλας ενόψει καλοκαιριού