Την παράταση της μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, που πλήττονται λόγω και της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης και των καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο το 2020, αυτός έπεσε -17,1% στα καταλύματα και -10,3% στην εστίαση. Τον Απρίλιο, η μείωση του τζίρου για τα καταλύματα ανήλθε σε -91,9% και στην εστίαση σε -73,5%.

Ο πρόεδρος καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 10/7 στο ραδιόφωνο του lobby 101.8 περιγράφοντας την εικόνα στα καταστήματα της πόλης.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη και έχει χειροτερέψει. Τα τελευταία κρούσματα που ανακοινώθηκαν δημιούργησαν τεράστια αναστάτωση”, όσοι ασχολούνται με τον κλάδο της εστίασης και γενικά με τον τουρισμό περίμεναν ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα υπήρχε και αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης όλοι βλέπουν ότι λόγω της περιορισμένης κίνηση και των χρημάτων που χάνονται από το τουριστικό κομμάτι θα δημιουργήσουν προβλήματα τα οποία θα φανούν από τον Σεπτέμβριο και έπειτα.

Ακόμα, παύουν πλέον να ισχύουν και τα μέτρα για εως έξι άτομα ανά τραπέζι.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Βαφείδης από το 1.07.15

Προηγούμενο άρθροΜε αρνητικό τέστ για κορωνοϊό θα περνούν πλέον τα σύνορα του Προμαχώνα
Επόμενο άρθροΕπίσημη Παρουσίαση της Εφαρμογής MyThasSOS.app από τον Δήμο Θάσου