Μεγάλα προβλήματα προέκυψαν και στην αγορά της Καβάλας με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10 το πρωί λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη η απόφαση αυτή τους βρίσκει κάθετα αντίθετοι.

Αρχικά σημείωσε ότι “Το ωράριο είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχόλησε και μας απασχολεί. Έφερε αναστάτωση στην καθημερινότητα μας και αυτό αφορά και σε καταναλωτές αλλά και σε επιχειρήσεις. Γιατί όταν έχεις συνηθίσεις επί πολλά πολλά έτη να δουλεύεις με ένα συγκεκριμένο ωράριο και ξαφνικά σου αλλάζουν τα δεδομένα και δεν μπορείς να ανοίξεις την επιχείρησή σου έως τις δέκα το πρωί, όλο αυτό δημιουργεί ένα κλίμα αναταραχής.

Μέρα με την ημέρα όμως, οι καταναλωτές αρχίζουν να το συνειδητοποιούν και έτσι έχουμε βέβαια αγορά δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν τα καταστήματα τροφίμων που ανοίγουν κανονικά και με το συγκεκριμένο ωράριο και τα υπόλοιπα καταστήματα που ανοίγουν αργότερα.

Και βέβαια υπάρχει και μια μερίδα καταναλωτών, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν πολύ πρωί τις αγορές τους και 9.30 με 10 παρά να φύγουν από το κέντρο. Αυτούς τους καταναλωτές η αγορά τους χάνει.

Είχαμε συνηθίσει να μπαίνουμε νωρίς στα καταστήματά μας. Αυτό είναι ανέφικτο όμως. Δείξαμε την αντίθεση μας προς την Πολιτεία για την θέσπιση αυτού του μέτρου αλλά….”.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ

Μάλιστα ο κ. Κελγιώργης θύμισε ότι το μέτρο αυτό έγινε για λόγους μη συγχρωτισμού το πρωί κατά την προσέλευση πολιτών. “Είναι ένα πάρα πολύ σωστό μέτρο αλλά για πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Για πόλεις όπως η Καβάλα και η Κομοτηνή, δημιουργεί προβλήματα και τίποτε παραπάνω. Δεν έχουμε δει κανέναν συνωστισμό και οι ώρες λειτουργίας όλα αυτά τα χρόνια στην Καβάλα, είναι ικανές να μην δημιουργήσουν πρόβλημα. Ακόμη και έργα να γίνονται δεν έχουμε πρόβλημα ούτε στους δρόμους, ούτε στις συγκοινωνίες. Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος των Αστικών Καβάλας, μας είπε ότι τα δρομολόγια πηγαίνουν και έρχονται άδεια και για αυτό εμείς ζητάμε άμεσα την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου, ένα μέτρο που εμάς μας βρίσκει αντίθετους!».

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Στο ερώτημα αν θα αλλάξει αυτή η απόφαση ενόψει Χριστουγεννιάτικης περιόδου, απάντησε ότι «Μια απόφαση λοιπόν που δύσκολα θα αλλάξει. Μιλήσαμε με στελέχη του υπουργείου και μάλλον κάτι δεν θα αλλάξει. Πάμε σε αυτό το ωράριο και για το μέλλον. Εμείς μάλιστα ως Εμπορικός Σύλλογος μεταφέραμε την λήξη του ωραρίου κατά μισή ώρα και τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες για να ισοσκελίσουμε την απώλεια ώρας και για εμάς και για τους εργαζομένους μας αφού και αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε. Μια απώλεια μιας ή μισής ώρας την ημέρα επιφέρει μείωση στον μισθό τους. Για αυτό και εμείς αλλάξαμε το ωράριο μας έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος και για τους καταναλωτές αλλά και για τα καταστήματα. Θα βγει μάλιστα και το εορταστικό ωράριο στην αγορά, ένα ωράριο ευέλικτο και χρήσιμο για όλους».

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΕΥΑ Θάσου προγραμματίζει έργα 26 εκ. ευρώ
Επόμενο άρθροΝέο ΔΣ στην Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας