Προβληματική είναι η κατάσταση στους πεζόδρομους Καβάλας για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ κ. Σμάραγδος Κρεμμύδας σημείωσε πως δεν υπάρχει αστυνόμευση και σε όλους τους πεζόδρομους υπάρχουν διάφορες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη διάβαση των πεζών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα διαχρονικό θέμα. Μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια και κατά καιρούς προσπαθούμε να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και των αιρετών και των συμπολιτών μας. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αντί να βελτιώνονται τα πράγματα, ολοένα επιδεινώνονται. Και η υπερβολική αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων μέσα στους πεζόδρομους είναι κάτι το οποίο δυσχεραίνει την αυτόνομη κίνηση και των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με τα καροτσάκια και των υπόλοιπων συμπολιτών μας, ηλικιωμένων κλπ, αλλά παρατηρούμε ότι εκτός από την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων υπάρχουν και τα οχήματα που μπαίνουν μέσα στους πεζόδρομους. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος έλεγχος που να τα απαγορεύει. Προφανώς δεν επαρκούν οι άνδρες της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, είναι λίγοι. Κι όλο αυτό τελικά επιτρέπει, υπάρχει μια σιωπηλή δυνατότητα σ’ αυτούς που καταχράζονται τους πεζόδρομους και κινούνται μέσα σ’ αυτούς, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας».

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Ένα μεγάλο θέμα, επίσης, με τους πεζόδρομους είναι αυτό των χρηματαποστολών στην Τράπεζα της Ελλάδος που κι αυτές επιδεινώνουν την όλη κίνηση. Είναι και η επικινδυνότητα που δημιουργείται, όταν μετακινούνται χρήματα υπάρχουν όπλα, κόσμος και όλο αυτό βοηθάει τις εταιρείες προκειμένου να υπάρχει ανθρώπινη ασπίδα να γίνονται αυτές οι χρηματαποστολές. Αυτό τα τελευταία χρόνια μετακινήθηκε και στους πεζόδρομους του Αγίου Νικολάου που υπάρχουν διάφορες κατασκευές, νομινο-παράνομες τις χαρακτηρίζουμε εμείς με διάφορα νάιλον, ξύλα, σκέπαστρα, τα οποία κλείνουν αρκετά το πέρασμα της ελεύθερης διάβασης των πεζών. Σε μερικά χρόνια ακόμη, πιστεύουμε ότι αυτές οι τύπου παράγκες θα επεκταθούν σε όλο το μήκος και πλάτος των πεζοδρόμων και τελικά κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις. Να σταματήσει αυτή η κατάχρηση και η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων. Οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς., με ασφάλεια στην κίνησή τους στις αγορές και τα καταστήματα.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει και μια διαμαρτυρία από τον Εμπορικό Σύλλογο, από τους εμπόρους που έχουν καταστήματα στους πεζόδρομους και πλήττονται από την αυθαίρετη εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων τα οποία κατακλύουν και σκεπάζουν τις δικές τους βιτρίνες μη δίνοντας τη δυνατότητα στους πεζούς πολίτες- πελάτες να πλησιάσουν τις βιτρίνες. Πιστεύω ότι μαζί και με τον Εμπορικό Σύλλογο που συναντηθήκαμε με τη διοίκησή του την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως η φωνή μας γίνει πιο δυνατή και επιτέλους αναλογιστούν και τις ευθύνες τους οι διοικούντες, ούτως ώστε να πάρουν δραστικές και αυστηρές αποφάσεις».

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 38χρονος για πάνω από 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης