Προβληματίζει η αύξηση του κομίστρου στο ΤΑΞΙ και στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Eurotaxi κ. Γεράσιμος Τερλάκης σημείωσε ότι έπρεπε να γίνει λόγω των γενικότερων αυξήσεων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που ενημερώνει για τις νέες τιμές στα ταξί. Είναι ένα δύσκολο θέμα, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Γνωρίζουμε ότι δυσκολεύεται οικονομικά το επιβατικό κοινό. Ήταν μία αύξηση που έπρεπε να γίνει πριν χρόνια καθώς η τελευταία ήταν το 2009, προ κρίσης. Οι τιμές των καυσίμων και γενικά η συντήρηση των αυτοκινήτων έχουν ανέβει ιδιαίτερα και έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να απορροφηθεί η αυτή η αύξηση των καυσίμων».

Πρόσθεσε ότι «με βρίσκει προβληματισμένο αυτή η αύξηση. Θα προτιμούσα να υπάρξει κάποιο επίδομα ή να έχουμε σταθερά χαμηλό καύσιμο για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο πολίτης. Ξέρουμε πόσο έχει επιβαρυνθεί ο κόσμος και μια αύξηση στα καύσιμα δεν ξέρουμε πώς θα τη λάβει ο κόσμος».

ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για την επιβατική κίνηση είπε ότι «όπως κάθε καλοκαίρι είναι αυξημένη. Ο κόσμος δεν έχει τα έξοδα του χειμώνα, όπως φροντιστήρια, πετρέλαιο για να ζεσταθεί κλπ, οπότε ο κόσμος βρίσκει κάθε καλοκαίρι μια ευκαιρία να ξεδώσει και τα έξοδα που θα έδινε για άλλος σκοπούς, τα δίνει για την καλοπέρασή του. Υπάρχει και ο τουρισμός. Η πόλη παλεύει να γίνει τουριστική. Βλέπουμε και τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την Καβάλα, υπάρχει κόσμος που θέλουν να ψωνίσουν να κάνουν βόλτες, οπότε υπάρχει μια αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι. Και να μην χρησιμοποιήσουν οι τουρίστες ταξί, είναι η κυκλική οικονομία της πόλης. Υπάρχει ζήτηση για τα ταξί κι ο λόγος που το κάνουν είναι διότι η Καβάλα είναι δύσκολη για να πάρει κάποιος το αυτοκίνητό του, ακόμη κι αν είναι τουρίστας».

Προηγούμενο άρθροΒρετανία: Παραιτήσεις στους Συντηρητικούς μετά τη διπλή ήττα στις εκλογές
Επόμενο άρθρο«Έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια, εφαρμόζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα», δήλωσε για την καθαριότητα ο Αντιδήμαρχος, Κυριάκος Σταυρίδης