Το κλείσιμο της Νυμφαίας προκάλεσε προβληματισμό στην Θάσο παρότι από την Δευτέρα ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο κ. Μαρία Πολυμέρου το κλείσιμο ήταν ένα σοκ και ευελπιστούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Όπως σημείωσε αρχικά “Πλέον δεν ξέρουμε αν θα είναι καλά τα πράγματα και αν θα κυλήσουν καλά τα πράγματα. Έχουμε συνηθίσει τώρα τελευταία σε τόσες δυσάρεστες εκπλήξεις που και να ξεκινήσει μια εβδομάδα καλά δεν ξέρουμε τις μας περιμένει και τι μας ξημερώνει. Αν πιάσουμε τα θετικά λοιπόν, ναι είναι μια καλή εβδομάδα μια και ξεκίνησε επίσημα και ο τουρισμός της Θάσου. Ήρθε και η πρώτη πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Καβάλας από το πολωνικό γραφείο και οι γερμανικές πτήσεις που δεν είναι βέβαια τσάρτερ εξυπηρετούν όμως πολύ κόσμο έχουν ξεκινήσει και από αρχές Ιουνίου και μετά σιγά σιγά ξεκινούν και οι υπόλοιπες πτήσεις τσάρτερ από τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα όμως και δη τα αρνητικά, νομίζω ότι αυτά είναι γνωστά και γνωστό είναι το μεγάλο σοκ που όλοι μας δεχθήκαμε με το κλείσιμο της Νυμφαίας την Παρασκευή το μεσημέρι. Και βέβαια δεν θα πω ότι ήταν ένα ξαφνικό κλείσιμο μια και όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό ήταν αυτό κάτι που το είχαμε επισημάνει και μιλάω για τον κίνδυνο που υπήρχε να κλείσουν τα σύνορα έτσι όπως ήταν. Δυστυχώς όμως και αυτοί που έπρεπε να ακούσουν για μια ακόμη φορά δεν άκουσαν ή δεν ήθελαν να ακούσουν ή δεν τους συνέφερε να ακούσουν και έχουμε πια τα γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή να τρέχουμε το τελευταίο λεπτό και ούτε το τελευταίο θα έλεγα. Τρέχουμε στον Συν Ένα αυτή την στιγμή – όσοι τρέχουν βέβαια – για να μπορέσει να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο άμεσα ο σταθμός της Νυμφαίας και να περιορισθεί η ζημιά που γίνεται”.

ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ίδια βέβαια μίλησε για ευθύνες. “Ευθύνες φυσικά και υπάρχουν. Έχουν ονοματεπώνυμο, είναι η διοίκηση της Περιφέρειας, είναι ο Περιφερειάρχης κύριος Μέττιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Τσιώνης και φυσικά όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Για εμένα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ευθύνες. Ήταν κάτι που εδώ και έναν χρόνο το λέγαμε και το λέμε, φωνάζουμε για τη Νυμφαία….. Φωνάζουν όλοι οι φορείς, όχι μόνο η αντιπολίτευση όπως μας λένε. Και σας επαγγελματίες φωνάζουμε, φωνάζουν και τα Επιμελητήρια ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί η Νυμφαία όποτε λειτουργεί και λειτουργούσε βέβαια χωρίς τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές. Και έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΧΡΙΕΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ

Μάλιστα σημείωσε ότι για να γίνουν οι υποδομές σαφώς και απαιτείται χρόνος. “Μήπως όμως από πέρσι δεν το ξέραμε; Δεν είχαμε χρόνο άραγε για να γίνουν οι υποδομές; Υποδομές γίνονται μέσα σε κάποια 24ωρά. Και ακούω δηλώσεις όπως αυτές του κ. Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κομοτηνής ότι ναι έχουμε ένα ISOBOX … Το να πάμε το κουτί αυτό και να το αφήσουμε εκεί που δεν το πήγε μάλιστα η Περιφέρεια και αυτό είναι ένα ψέμα, είναι σαν να λέμε σε ένα παιδί δημοτικού “σου πήρα την κασετίνα, είναι εκεί”. Αν το παιδί δεν πάρει μαζί του στο σχολείο την κασετίνα, φταίει η μητέρα;

Όχι το ίδιο ακριβώς έγινε. Υπήρχαν τα ISOBOX από συγκεκριμένο υπουργείο μάλιστα, υπήρχε το μέρος με τα 2 χιλιόμετρα πιο κάτω και ο κ. Τσώνης που είναι Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δεν θα έπρεπε το πρώτο μέλημα του να είναι να λειτουργεί με τις συνθήκες που λειτουργούν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί και ο δικός μας στη Νυμφαία; Μην πει κανείς ότι βρέθηκαν προ εκπλήξεων…. Γιατί συνεχίζει να λέει κάτι τέτοιο και το μόνο που κάνει είναι να εξαγριώνει περισσότερο τον κόσμο και δυστυχώς να μην μπορεί να καλύψει ούτε την ίδια την ανικανότητά του και τη βλακεία του….. Και με συγχωρείτε για τον τρόπο που μιλάω αλλά έχω κουραστεί να μην έχω απαντήσεις στον κόσμο που εργαζόμαστε και ζούμε μαζί και δεν ξέρω πια τι να πω».

ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ..

Και πρόσθεσε πως «Οι επαγγελματίες του νησιού αυτή την στιγμή είναι στα «κάγκελα». Περιμένουν να δουν αν θα ανοίξει η Νυμφαία μέχρι την Τετάρτη (σήμερα) και πιστεύω ότι θα ανοίξει γιατί έχω εμπιστοσύνη στους Βουλευτές που έχουν αναλάβει το θέμα αλλά υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απογοήτευση.

Και φυσικά θα ανοίξει, θα μπορέσει όμως να εξυπηρετήσει τον όγκο που θα υπάρχει αργότερα; Το να ανοίξει η Νυμφαία και σε έναν μήνα να ξανακλείσει δεν μας λέει κάτι. Χειρότερο κακό θα κάνουν παρά καλό. Πρέπει να δημιουργηθούν οι σωστές και κατάλληλες προϋποθέσεις.

Και πρέπει να γίνει από τον σωστό και αρμόδιο φορέα, όπως η διοίκηση της Περιφέρειας μια και πρέπει να ενδιαφερθούν κάποια στιγμή για τον τόπο μας, για τον τουρισμό που στο κάτω κάτω φέρνει και έσοδα στην Περιφέρεια.

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Και όχι γιατί είναι ο κ. Τσώνης που όταν ανέλαβε δεν είχε ιδέα από τουρισμό αλλά δεν είναι ο πρώτος που δεν έχει ιδέα όταν αναλαμβάνει κάτι. Αλλά έχει ένα πολύ μεγάλο μείον. Δεν ακούει . Και δεν μιλάμε να ακούσει εμένα. Δεν υπήρχε περίπτωση από την αρχή να ακούσει εμένα μια και ήξερε ότι είμαι από την πλευρά της Αντιπολίτευσης. Άσχετα που είμαι επαγγελματίας του τουρισμού αρκετά χρόνια. Να ακούει τουλάχιστον τους υπόλοιπους φορείς. Αυτός όμως δεν ακούει κανέναν και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Δυστυχώς όμως γίνεται πλέον επικίνδυνος”.

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Τσώνης: Το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων είναι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης και όχι της Περιφέρειας
Επόμενο άρθροΠάνω από τους 4,6 εκατ. οι εμβολιασμοί – Ποιοι οι επόμενοι που εμβολιάζονται