Στους χώρους του ΕΚΑΒ Καβάλας έγινε το πρωί της Τρίτης, παραλαβή ενός οχήματος μικρού όγκου που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες διακομιδής ασθενών που διαμένουν σε δρόμους της πόλης που είναι στενοί στο πέρασμά τους.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης, κατά την διάρκεια παραλαβής του, «ξέρουμε τα προβλήματα που έχει η πόλη μας και έτσι κάναμε πολλές προσπάθειες ζητώντας από τους φορείς της να μας βοηθήσουνε Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε γύρω στην δεκαετία . Ζητήσαμε από διάφορους επιχειρηματίες να μας δώσουν ένα όχημα ευέλικτο , ταχείας επέμβασης που θα λειτουργεί με ένα διασώστη και έναν γιατρό , σε ευρωπαικά πρότυπα , αλλά και πρότυπα ελληνικών πόλεων που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με μας.

Από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι η διακομιδή ασθενών από την συνοικία της Παναγίας, όπου η πρόσβαση με τα ασθενοφόρα είναι εξαιρετικά δύσκολη , λόγω των στενών και δυσπρόσιτων σημείων της. Έτσι λοιπόν ζητούσαμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και πριν από ενάμιση χρόνο, σε μια επικοινωνία που είχαμε με τον γιατρό κ Μιχάλη Σωτηρόπουλο, αναφέραμε το αίτημά μας και εκείνος επικοινώνησε με την ΠΑΕ Καβάλα και κανόνισε να βρούμε το αυτοκίνητο που θέλαμε. Αυτό το αυτοκίνητο, το είχε βγάλει ο ΑΟΚ σε κλήρωση και κανένας δεν το πήρε. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να μας το δωρίσουν για τις ανάγκες μας. Επειδή ΕΚΑΒ σημαίνει επείγουσα προνοσοκομειακή εξυπηρέτηση, πρέπει οι χρόνοι πρόσβασής μας σε ένα σημείο να είναι πολύ σύντομοι. Θεωρούμε λοιπόν πως αυτό το αυτοκίνητο θα μας βοηθήσει για να έχουμε πρόσβαση σε δύσβατα σημεία της πόλης και να εξυπηρετούμε τους ασθενείς, επείγοντα περιστατικά.

Σήμερα λοιπόν γίνεται η παρουσίαση αυτού του οχήματος . Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τοπικούς φορείς για τη προσπάθεια τους να μας βοηθήσουν να το αποκτήσουμε , όπως την ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλας, τον γιατρό κ Σωτηρόπουλο, τον βουλευτή ΝΔ κ Λαζαρίδη , τον Αντιπεριφερειάρχη κ Αντωνιάδη που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα έκδοσης των πινακίδων.

Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να βοηθηθούμε ώστε με περισσότερο προσωπικό να μπορούμε να κινούμε αυτό το μικρό όχημα να το βγάζουμε στους δρόμους της πόλης σε καθημερινή βάση , πρωί και απόγευμα και να καλύπτουμε τα επείγοντα περιστατικά. Αυτό για μας είναι μια αναβάθμιση . Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να έχουμε πάντα από παντού τέτοιου είδους βοήθειες. Φυσικά θα μιλήσουμε και με τον Δήμαρχο για θέματα που αφορούν την υγεία των καβαλιωτών και την εξυπηρέτησή τους . Ευχόμαστε τα αιτήματά μας να ακούγονται γι ανα έχουμε καλύτερης ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες στην πόλη μας».

Κατά την παράδοση του οχήματος παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Κώστας Αντωνιάδης, παράγοντες του ΑΟΚ και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο κ. Λαζαρίδης στις δηλώσεις του είπε: «Σήμερα έχουμε την χαρά σε μια συμβολική εκδήλωση, να παραδίδει ο αθλητικός όμιλος Καβάλας ένα αυτοκίνητο στο ΕΚΑΒ. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς που εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιρών. Είμαι χαρούμενος γιατί στην όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε συνέβαλα τα μέγιστα ώστε ευκολότερα και γρηγορότερα αυτό το αυτοκίνητο να έρθει στο ΕΚΑΩ. Είναι ένα αυτοκίνητο σημαντικό καθώς θα μπορεί να εισέρχεται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Καβάλας . Στην τότε λαχειοφόρο αγορά που δεν βρέθηκε ο τυχερός είχε συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός καβαλιωτών, οπότε το αυτοκίνητο αυτό είναι δώρο των καβαλιωτών στο ΕΚΑΒ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα στην πανδημία, είπε ο κ Λαζαρίδης, έχει ενισχυθεί σημαντικά με χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας την οποία την κάναμε πράξη. Διπλασιάσαμε επίσης τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ της Καβάλας , αλλά ο αγώνας μας είναι διαρκής ώστε να ενισχύουμε το ΕΣΥ που πιέστηκε αλλά άντεξε πολύ περισσότερο από άλλα συστήματα υγείας».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΚΙΔΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο κ Κατσαμακίδης από την πλευρά του δήλωσε: «Η δωρεά αυτή είναι αποτέλεσμα μιας λαχειοφόρου αγοράς .Έγιναν δύο με τρείς κληρώσεις αλλά δεν βρέθηκε αυτός που το κέρδισε. Έτσι μετά από παρότρυνση του κ Μιχάλη Σωτηρόπουλου, το δωρίσαμε στο ΕΚΑΒ. Είναι ότι πρέπει για τα στενά δρομάκια της πόλης . Κάποια ζωή θα σώσει και το θεωρήσαμε σωστό να το δωρίσουμε στο ΕΚΑΒ».

ΜΟΥΜΤΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης που βρέθηκε στην τελετή παράδοσης του οχήματος δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για μας , μια έκφραση, αγάπης, αλληλεγγύης προσφοράς. Καθημερινά όσοι εργάζονται στο ΕΚΑΒ και την δημόσια υγεία κάνουν ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να σώσουν ζωές και πιστεύω ότι αυτό το όχημα θα βοηθήσει σημαντικά και άμεσα το έργο τους. Από την άλλη πλευρά ευχαριστώ την διοίκηση του ΑΟΚ για την ευγενική της προσφορά. Για μια φορά ακόμη φαίνεται το κοινωνικό πρόσωπο του ΑΟΚ . Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μπάλα και γκολ, αλλά και τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες . Πιστεύω ότι αυτή η πανδημία θέτει σε αμφισβήτηση την αλληλεγγύη μας και αυτή η σημερινή πράξη δείχνει για μια φορά ακόμη ότι ενωμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σήμερα δίνουμε συγχαρητήρια στον ΑΟΚ είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας . «Μια ιστορική ομάδα που μας έκανε περήφανους όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και με κινήσεις κοινωνικού περιεχομένου. Σήμερα δωρίζουνε ένα αυτοκίνητο στο ΕΚΑΒ προκειμένου να κινείται σε στενούς δρόμους και να προσφέρει βοήθεια σε όποιον πολίτη χρειαστεί βοήθεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες εθελοντικές είναι σημαντικές για την κοινωνία μας, ειδικά στο πλαίσιο της πανδημίας και εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση τις χαιρετίζουμε. Έτσι λοιπόν την Πέμπτη θα ανακοινώσουμε την εγκατάσταση τεσσάρων απινιδωτών σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης μας προκειμένου και εμείς να δώσουμε ζωή στους συμπολίτες μας όταν παραστεί ανάγκη» .

ΧΑΡΗΣ ΛΟΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ 6Ης ΚΑΙ 9ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΑΒ ΑΜΘ

Σε δηλώσεις του ο κ. Λότης είπε: «Ένα χρόνο τώρα στα ηνία της Υγειονομικής Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, το moto μου ήταν οι καλύτερες παροχές υγείας στον πολίτη και οι καλύτερες εργασιακές συνθήκες στο προσωπικό. Εξάρω το έργο των ΕΚΑΒιτών , των σωστών πληρωμάτων που για μια φορά ακόμα απέδειξαν περίτρανα την κατάρτιση τους και τον επαγγελματισμό τους μέσα στην πανδημία, προς όφελος του πολίτη. Με αυτή την λογική εκσυγχρονίσαμε τις διοικητικές μας υπηρεσίες προσλαμβάνοντας καινούργιο προσωπικό , θέσαμε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, εκπαιδεύσαμε το προσωπικό μας στον ευρωπαικό αριθμό κλήσεων έκτακτης ανάγκης 112 και τώρα τρέχει η εκπαίδευση του προσωπικού μας στο πρόγραμμα TETRA που είναι η ψηφιακή διαχείριση των περιστατικών πανελλαδικά . Κάτι που θα ωφελήσει τον πολίτη και το ΕΚΑΒ.

Στην Καβάλα επιδιορθώσαμε το κτίριο όπου στεγάζονται κατά την ώρα εργασίας τους οι ΕΚΑΒίτες και η επιδιόρθωσή του εκκρεμούσε αρκετά χρόνια . Ξεμπλοκάραμε τα χρήματα με τη βοήθεια της κεντρικής μας υπηρεσίας και ανακαινίσαμε το κτίριο για καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες των εργαζομένων που νυχθημερόν δίνουν την ψυχή τους γι αυτό τον τόπο.

Το δε αυτοκίνητο είναι για μας πολύτιμο, γιατί όλοι γνωρίζουμε την ιδιορρυθμία που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Καβάλας . Μάλιστα με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε από εκπαιδευτικό συνδημότη μας, που δώρισε στην μνήμη του συζύγου της έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Είχαμε επίσης άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Αντωνιάδη ώστε μέσα σε λίγο καιρό εξασφαλίσαμε ένα σεβαστό ποσό από το ΕΣΠΑ, που είναι γύρω στο 1 εκ. ευρώ και θα διατεθεί στην ανανέωση του στόλου μας. Ενώ συνδράμαμε με δικά μας ασθενοφόρα για να απαλύνουμε το πρόβλημα που υπήρχε με τις διακομιδές- εξιτήρια στον εκάστοτε Νομό. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν είχα στην στήριξη τόσο των εργαζομένων , όσο της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , αλλά προπάντων της κεντρικής μας υπηρεσίας και του προέδρου μας κ. Παπαευσταθίου που ήταν δίπλα μας σε ότι του ζητήσαμε».

Προηγούμενο άρθροΉταν απαραίτητη για την αγορά η παράταση της εκπτωτικής περιόδου, δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης
Επόμενο άρθροΕνημερωμένος για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας