Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Νομού Καβάλας συνεχίζει τις κινήσεις διαμαρτυρίας, συνεχίζει να δημοσιοποιεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Σήμερα Δευτέρα το πρωί, συγκεντρώνει τα μέλη του στην παραλία απ΄ όπου θα ξεκινήσουν όλοι μαζί με τα εκπαιδευτικά τους οχήματα, μια πορεία με τερματισμό το κτήριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Μ΄ αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θ΄ απευθυνθούν στον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, ζητώντας του να τους διευκολύνει. Στην Κομοτηνή θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας ο δε πρόεδρος του συνδέσμου εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Καβάλας Ανδρέας Κορδύλης, σημειώνει: «Ελπίζουμε αυτή τη φορά ν΄ ακουστούμε, γιατί το πρόβλημα των εξετάσεων με τον αντίστοιχο οικονομικό αντίκτυπο, είναι πλέον τόσο μεγάλο, ώστε αρκετές σχολές οδηγών απειλούνται με λουκέτο».
Ας θυμηθούμε πως ανέκυψε το πρόβλημα. Οι εξεταστές, δηλαδή το προσωπικό των υπηρεσιών της περιφέρειας απέχουν από τις πρακτικές εξετάσεις από τις αρχές Μαρτίου. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρήκε τρόπο να πληρώσει τους εκπαιδευτές – εξεταστές, που επανήλθαν στην Αττική στην διαδικασία των εξετάσεων. Κάτι παρόμοιο προσπάθησε να κάνει ο Γ. Παυλίδης, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους εξεταστές των υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τώρα οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών απ΄ όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκτιμούν ότι οι αποφάσεις του κ. Παυλίδη πρέπει να είναι ακριβώς ίδιες με τις αποφάσεις της κας Δούρου, ώστε να ξαναρχίσουν πρακτικές οι εξετάσεις, στην Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Ο περιφερειάρχης έχει ορίσει ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων εντός ωραρίου των εξεταστών, αλλά μέχρι στιγμής, πάλι οι εξεταστές συνεχίζουν την αποχή τους.

Προηγούμενο άρθροΣτη Καβάλα ο διοικητής της Β’ Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Γ. Περδικούρης-video
Επόμενο άρθροΚαταργήθηκε η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο-video