Τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, επισκέφθηκε γκρουπ 40 Πολωνών, οι οποίοι βρίσκονται στην Καβάλα, στο πλαίσιο εκδρομής τους σε τόπους με σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας.

Οι τουρίστες, που κατοικούν σε πόλεις της ανατολικής Πολωνίας, συνοδεύονταν από τον πατέρα Jerzy Boogacewicz, που εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα της χώρας του, η οποία έχει έδρα την πόλη Bielsk Podlaski.

Ο Δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε, υπογράμμισε το ιστορικό στοιχείο της Καβάλας, της πόλης όπου έκανε τα πρώτα του βήματα επί ευρωπαϊκού εδάφους ο απόστολος Παύλος, προκειμένου να διδάξει τον Χριστιανισμό. Δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή η επίσκεψή τους και ευχαρίστησε τον ιερέα για «την αγάπη που δείχνει επί πολλά χρόνια για την περιοχή μας», δεδομένου ότι έχει συνδεθεί με τις επισκέψεις Πολωνών στην Καβάλα, όπως και μελών των ΚΑΠΗ της Καβάλας στην Πολωνία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Χορωδιών, που γίνεται κάθε Μάρτιο.

Ο ιερέας, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε για την φιλοξενία που εισπράττουν κάθε φορά οι Πολωνοί τουρίστες, σημείωσε ότι τα ταξίδια αυτά οργανώνονται τα τελευταία 12 χρόνια κι ότι μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει σ’ αυτά περίπου 1.000 συμπατριώτες του.

Ο κ. Μουριάδης χάρισε στον π. Jerzy Boogacewicz μια γκραβούρα της παλιάς Καβάλας και ευχαρίστησε για την πρόσκληση που δέχθηκε να επισκεφθεί την πόλη Bielsk Podlaski στο εγγύς μέλλον.

Το γκρουπ των Πολωνών συνόδευαν το μέλος της Διοίκησης της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή, και η υπεύθυνη των χορωδιών των ΚΑΠΗ, Κατερίνα Κοψαχείλη.
Σε ρόλο μεταφραστή, ο μουσικός και δάσκαλος Μουσικής, Κρίστοφερ Μπάκα, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Καβάλα.

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: «Έλα στους στάβλους να δεις τι θα κάνω» – Τα τελευταία λόγια πριν σκοτώσει τη σύζυγο και το μωρό του
Επόμενο άρθροΟι παρουσίες στο γυμναστήριο της Βουλής: Ο χειμερινός κολυμβητής της ΝΔ και ο Θεσσαλονικιός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει χάσει 15 κιλά