Μέχρι και σήμερα αυτοί που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές του 2023 για τον δήμο Καβάλας εκτός από τους ήδη που συμμετέχουν και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, εκτός φυσικά από τον δήμαρχο και με ερωτηματικό τον Άρη Βέρρο.

Εκτός από τους παραπάνω, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Βασίλης Λεμονίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Ντίνος Κλειτσιώτης, Γιάννης Εριφυλλίδης και Αναστασία Ιωσηφίδου.
Ακόμη δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο Βαγγέλης Παππάς δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές αλλά όπως καταλαβαίνουμε θα δηλώσει υποψηφιότητα κάποιος απο την παράταξη του.

Με αυτά τα δεδομένα προχωράμε στις δημοτικές εκλογές και επειδή υπάρχει ακόμη μπόλικος χρόνος μέχρι το 2023 μπορεί να δούμε και νέες υποψηφιότητες.
Φυσικά αρκετοί που ενδιαφέρονται για τον δήμο Καβάλας θέλουν τη στήριξη της ΝΔ άλλοι στη στήριξη της ομάδας Τσανάκα και να μη είναι ούτε με τον Μέτιο αλλά ούτε και με τον Τοψίδη.

Κάτι φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο αφού η ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί ενίοτε έχει και δραματικά αποτελέσματα.

Βέβαια και σε επίπεδο περιφερειακών εκλογών θα πρέπει να μετρήσουν οι δύο μονομάχοι την ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση στα δημοτικά της Καβάλας και ανάλογα να πράξουν.

Στα παραπάνω θα πρέπει κανείς να υπολογίσει και τη στάση θα κρατήσουν οι βουλευτές της ΝΔ. Είμαι σίγουρο ότι κανείς δεν θα ταχθεί ανοιχτά υπέρ κάποιου υποψηφίου δημάρχου αν δεν υπάρξει επίσημη στήριξη και πάλι θα είναι επιφυλακτικοί γιατί μπορεί να προηγηθούν και οι βουλευτικές εκλογές.

Αν όλοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τελικά συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές του 2023 τότε θα έχουμε μικρά ποσοστά επιδοκιμασίας των υποψηφίων εκτός και αν κάποια ή κάποιος κάνει τα επόμενα 2 χρόνια την διαφορά και γίνει το φαβορί των εκλογών.

Κομματάκι δύσκολο γιατί το εκλογικό σώμα είναι πολύ μπερδεμένο με το τι θέλει από ένα δήμαρχο και ένα δήμο του σήμερα. Αυτός που θα εκπέμψει καθαρό στίγμα θα είναι και αυτός που θα πλησιάσει στην νίκη.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την άνοδο του ΑΟΚ στη Super League 2
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου)