img_0633.jpeg

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Καβάλας διοργανώνει Πολιτική Εκδήλωση με θέμα « Η Ελλάδα σε κρίση. Υπάρχει διέξοδος;».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην Καβάλα, με ομιλητές τους :

Νίκο Ανδρουλάκη , Ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ΕΛΙΑ.

Σπύρος Δανέλλη , Βουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ. 

Φίλιππος Σαχινίδης , πρ. Υπουργό Οικονομικών. 

Νίκος Τσούκαλης , πρ. Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Καβάλας με αφορμή την εκδήλωση αυτή τονίζει τα παρακάτω:

Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη και τη χτίζουμε εμείς.

Στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός τρίτου πόλου. Είναι να διαμορφωθεί ένας κυρίαρχος προοδευτικός πόλος , μια μεγάλη κυβερνώσα δημοκρατική παράταξη που θα οριοθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι από τη δεξιά συντήρηση των δήθεν μεταρρυθμιστών αλλά και απέναντι από την τυχοδιωκτική λαϊκίστικη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η Δεξιά.

Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η ενοποίηση και η ενιαία πολιτική έκφραση του ευρύτερου χώρου που περιλαμβάνει, τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας.

Να κτισθεί μια ισχυρή Κεντροαριστερά της λογικής, της ευθύνης αλλά και των προοδευτικών αλλαγών.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα μπροστά.

Άμεση διεξαγωγή Πολιτικής , Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης που θα αποφασίσει την διακήρυξη του φορέα , το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Συμμετοχή της βάσης στο εγχείρημά αυτό , δημιουργία δικτύων ενεργών πολιτών που θα αποδέχονται τις σκέψεις αυτές και θα ενεργοποιηθούν για την Ανάπτυξη, την Αλληλεγγύη και την Απασχόληση σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο. Το εγχείρημα πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να αφουγκραστεί και να εκφράσει τα προβλήματα, τις ανάγκες , τις αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων.

Η αλόγιστη και επικίνδυνη διακυβέρνηση στην χώρα μας δεν μπορεί να συνεχιστεί , δεν μένει πλέον χρόνος.

Η λύση για τη χώρα δεν βρίσκεται στην παλιννόστηση της Δεξιάς.

Ούτε σε μέτωπα που διχάζουν.

Αρκετά με τους μικροεγωισμούς που οδήγησαν μέχρι και στην υπονόμευση της σοσιαλδημοκρατίας . 

Είναι η ώρα της ευθύνης των υπερβάσεων και των αποφάσεων.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι . Γιατί είμαστε πολλοί που ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, προοδευτικής διακυβέρνησης για την οικονομία, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη μεταρρύθμιση του κράτους και την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους. Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη και Απασχόληση.

Ένα σχέδιο με μεγάλες αλλαγές και τομές στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος που ως πρώτο βήμα προϋποθέτει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής τώρα από αυτή την Βουλή.

Είναι η ώρα της ανάκαμψης, της δράσης ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποτελέσει την προοδευτική εναλλακτική πρόταση που θα δώσει προοπτική στους Έλληνες πολίτες που μέρα με τη μέρα ρέπουν προς τον ευρωσκεπτικισμό και την αποστασιοποίηση από την πολιτική.

Είναι η ώρα όπου κάθε δημοκράτης, προοδευτικός Έλληνας πολίτης πρέπει να συμμετέχει ενεργά στη συγγραφή του αφηγήματος για τη μετά μνημόνιο εποχή.

Όλοι μαζί να διαμορφώσουμε ένα νέο προγραμματικό λόγο .

Μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Δίνουμε όλοι μαζί το παρόν για να διαμορφώσουμε το μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΈσωσαν νεαρή Καβαλιώτισσα που έπεσε στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση για την πορεία του έργου ανακαίνισης των χώρων του παραρτήματος προσταδίας παιδιού Καβάλας