dastinomia44-604x342

Στην αρχική πρόσκληση της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας συμπεριλαμβανόταν κι ένα θέμα πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Τελικά το θέμα δε θα συζητηθεί σήμερα αλλά μεταφέρεται προκειμένου να εξετασθεί σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Το περιεχόμενο του θέματος έχει γνωστοποιηθεί και αφορά σε Καβαλιώτη πολίτη, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί 65 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Οι κλήσεις αφορούν στο ίδιο όχημα του συγκεκριμένου πολίτη και για την περίοδο 2008 – 2017. Ο πολίτης προσπαθεί να επωφεληθεί της ισχύουσας νομοθεσίας και σχετικής εκτίμησης για το θέμα του από τον Συνήγορο του Πολίτη. Κατέθεσε λοιπόν αίτηση στο δήμο Καβάλας ζητώντας οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο με τις 65 κλήσεις, ώστε να αποδείξει ότι δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία καθώς τα ποσά που δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους βεβαιώθηκαν στην εφορία.

Ο πολίτης θέλει να αποφύγει τα χρήματα που έχουν κατασχεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό, ποσό 4.400 ευρώ, δηλαδή 2.700 από τις κλήσεις και το υπόλοιπο ποσό των προσαυξήσεων. Ενώ ο πολίτης καταθέτει τα σχετικά επιχειρήματα στο δήμο, ο δήμος από την πλευρά του αποφαίνεται ότι το αίτημα του πολίτη είναι ανέφικτο να ικανοποιηθεί και παραπέμπει το θέμα τη νομική του υπηρεσία. Την τελική απόφαση μετά από την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας θα λάβει αργότερα το δημοτικό συμβούλιο.

Τα επιχειρήματα του πολίτη αφορούν στις διαδικασίες που ακολούθησαν οι υπηρεσίες του δήμου, για τις οποίες ισχυρίζεται πως εξελίχθηκαν αργά. Τόσο αργά ώστε χάθηκαν προθεσμίες, με αποτέλεσμα χρήματα που κατασχέθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό να πρέπει να αποδοθούν στον ίδιο. Εκείνο που θα έπρεπε να πράξει η αρμόδια δημοτική υπηρεσία δεν έγινε έγκαιρα

Ο δήμος Καβάλας από την πλευρά του φαίνεται να ισχυρίζεται ότι όλες οι διαδικασίες στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν απολύτως ορθά. Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι το ίδιο επιβατικό αυτοκίνητο παρουσιάζει αυτή την οδική συμπεριφορά στην Καβάλα και να του έχουν βεβαιωθεί τόσες πολλές κλήσεις για παράνομη στάθμευση, τις οποίες άλλοτε βεβαίωσε το τμήμα τροχαίας και άλλοτε η δημοτική αστυνομία.

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΤΑΙΠΕΔ: Τα κτίρια ΟΘΑΚ- ΝΟΚ δεν είναι στις αρμοδιότητες μας
Επόμενο άρθροΒόλος: Στρατιώτες έφαγαν “πόρτα” σε καφετέρια – H απίστευτη εξήγηση που τους έδωσε ο υπεύθυνος!