Δεν πρόλαβε να αρθεί η απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών στα νοσοκομεία, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, “έσπευσε να τακτοποιήσει ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει σε καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρουν σε σχετική καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με το που εστάλη εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας για την άρση της απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία, (απαγόρευση που επιβλήθηκε μετά τις εκλογές, ακριβώς για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα) ξεκίνησαν οι εξυπηρετήσεις “ημετέρων”.

Η αρχική καταγγελία έγινε από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και αναφέρεται σε ανάθεση καθηκόντων Υποδιευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από τον Διοικητή, σε πρόσωπο το οποίο, όμως, δεν έχει διατελέσει τμηματάρχης, όπως λένε χαρακτηριστικά “καταστρατηγώντας την επετηρίδα των υπηρεσιακών στελεχών με μοναδικό γνώμονα τα κομματικά του συμφέροντα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των νέων διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα όσοι διοικητές υπάρχουν αυτή τη στιγμή να είναι διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας που διακρίθηκε με την πρωτοφανή ενέργεια να συγκεντρώσει τις συμβασιούχες καθαρίστριες για να τους πει ότι τη δουλειά τους την οφείλουν στον Ξάνθο – Πολάκη, έδρασε για άλλη μια φορά. Μία ημέρα μετά την άρση απαγόρευσης των υπηρεσιακών μεταβολών από το Υπουργείο Υγείας, έσπευσε να τακτοποιήσει ημετέρους αναθέτοντας καθήκοντα υποδιευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε άτομο που δεν έχει διατελέσει καν Προϊστάμενος τμήματος καταστρατηγώντας κατάφωρα την αξιοκρατία. Το προσόν που διέκρινε ο Διοικητής στον εν λόγω υπάλληλο είναι αυτό του στελέχους του Σύριζα”.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καβάλας, αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας “να ανακαλέσει αυτή την παράνομη πράξη του Διοικητή που προκαλεί!”

Δείτε την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων προσωπικού

Προηγούμενο άρθροΜέχρι 31/12/19 η ρύθμιση χρεών εως 100 δόσεις προς τους ΟΤΑ
Επόμενο άρθροΆδωνης Γεωργιάδης: Από τον Έβρο πλέον δεν περνάει κανένας