rotari21-604x396

Κατάμεστη από κόσμο (περίπου 100 άτομα) ήταν χθες το απόγευμα αίθουσα του ξενοδοχείου Ωκεανίς όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τα air bnb. Το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης δεν είναι τυχαίο αφού αυτού του είδους οι βραχυχρόνιες μισθώσεις δίνουν επιπλέον εισόδημα σε ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων πολλών κατοίκων του Νομού. Το ακροατήριο της εκδήλωσης (σεμινάριο) ήταν από απλοί πολίτες έως λογιστές και μεσίτες. Η εκδήλωση έγινε από όμιλο ρόταρι και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, παρουσία του προέδρου της Γιάννη Παναγιωτίδη. Ο ομιλητής κ. Γιώργος Ιντζιάδης ήρθε για αυτόν τον λόγο από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, ενημέρωσαν οι διοργανωτές, δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε η εκδήλωση ορίστηκε η διαφορετική διαδικασία. Δεν υπήρξε καν εισήγηση αλλά ένας άμεσος διάλογος όπου κάθε ερώτηση είχε την γρήγορη απάντηση της. Οι ερωτήσεις έδειχναν την ανησυχία των ιδιοκτητών και επαγγελματιών (λογιστών). Βασικό θέμα η φορολόγηση των εισοδημάτων από τα air bnb. Άλλοι ρωτούσαν γιατί ήταν φανερό ότι ήθελαν να αποκρύψουν. Άλλοι γιατί ήθελαν να είναι νόμιμοι κι άλλοι δήλωσαν το φόβο τους μήπως κάνουν λάθη στη διαδικασία και φορολογηθούν δύο φορές. Ο εισηγητής επέμενε στην τήρηση της νέας νομοθεσίας και στην εγγραφή κάθε ακινήτου στο προβλεπόμενο μητρώο.

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στο ότι ενώ τα air bnb μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, δεν έχει γίνει έως τώρα κάποια ειδική και αναλυτική ενημέρωση. Αυτό επιδιώχθηκε και έγινε χθες. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις προκειμένου αυτού του είδους η εξυπηρέτηση τουριστών να είναι σωστή άρα χρήσιμη για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και του νομού.

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Energean Καβάλα bc εύχεται περαστικά στον Νίκο Καμάρα
Επόμενο άρθροΘ. Μουριάδης: Κυκλοφοριακή ασφυξία λόγω βροχής