Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο τουρισμός στη Θάσο γεγονός που χαροποιεί τους επαγγελματίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη το νησί βρίσκει τον τουριστικό του δρόμο ενώ φιλοξένησαν Γερμανούς και Ρουμάνους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Θάσος πήρε μπροστά από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μετά. Βλέπουμε μία αυξημένη ροή κυρίως από τη Ρουμανία. Αυτό το περιμέναμε αφού κλείνουν τα σχολεία, έχουν βελτιωθεί οι όροι μετακίνησης των πολιτών –χρειάζονται κάποια τεστ κι όχι PCR για να έρθουν και να επιστρέψουν. Αυτό το Σαββατοκύριακο φάνηκε ότι είναι ένα πραγματικό καλοκαίρι. Φυσικά αυτό δεν συγκρίνεται με το 2019, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το 2020. Είμαστε ικανοποιημένοι προς το παρόν και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσέξουμε αυτό που έχουμε, δηλαδή το «πράσινο» νησί μας, για να συνεχίσουμε να έχουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΩΝ

Για τη φιλοξενία των δημοσιογράφων από τη Ρουμανία και τη Γερμανία, είπε ότι «είναι στο πλαίσιο της προβολής του νησιού. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Πέρυσι λόγω των καταστάσεων έγινε με μικρότερη ένταση και φέτος το συνεχίζουμε. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε δύο ομάδες επισκεπτών για την προώθηση του νησιού. Η μία ήταν ένα γκρουπ έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων από διάφορες εφημερίδες της χώρας τους. Επισκέφθηκαν κυρίως τον ορεινό όγκο για να δουν τα μονοπάτια και τη φύση της Θάσου, καθώς και τις παραλίες με τουριστικό καραβάκι. Η φιλοξενία ήταν άψογη στα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Θάσου, με την προσωπική μας παρέμβαση.

Η δεύτερη ομάδα ήταν δημοσιογράφοι από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ3 της Ρουμανίας. Δώσαμε βάση στις παραλίες, στο γύρο του νησιού, στις εμπειρίες που έχουν οι Ρουμάνοι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες, οι οποίες τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Μάθαμε με έκπληξη ότι ενδιαφέρονται παράλληλα για αρχαιολογία και εναλλακτικό τουρισμό, οπότε τους δείξαμε κι αυτές τις επιλογές.

Συνεχίζουμε το πρόγραμμα φιλοξενιών και ανάδειξης του νησιού στις αγορές στόχους που μπορούμε να απευθυνθούμε. Αυτήν τη στιγμή, βέβαια, δεν μπορούμε να καλέσουμε δημοσιογράφους από τη Βρετανία και τη Ρωσία που είναι σχεδόν κλειστές για μας. Προσπαθούμε να προβάλλουμε τον τόπο μας στις αγορές με τις οποίες πιστεύουμε ότι θα δουλέψουμε φέτος το καλοκαίρι».

Τέλος είπε ότι δεν υπάρχουν αυτήν την εποχή Σκανδιναβοί τουρίστες, αλλά υπάρχουν αρκετοί Γερμανοί. Το κυριότερο κύμα είναι του οδικού τουρισμού, κυρίως από Ρουμανία, αλλά και Βουλγαρία, Μολδαβία, Τσεχία.

Προηγούμενο άρθροΥπερήφανοι για τα παιδιά του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΆνοιξε νωρίτερα φέτος το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων