Σε φάση ολοκλήρωσης είναι οι εργασίες στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, εργασίες Βιοκλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ιακωβίδη αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η 3η εργολαβία και το σχολείο θα παραδοθεί για χρήση τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εξελίσσεται και ελπίζω πάμε προς την ολοκλήρωση του τρίτου υποέργου που υλοποιείται στο χώρο. Τα κτηριακά κατ’ αρχήν έχουν ολοκληρωθεί στο μέγιστο βαθμό. Υπολείπονται οι πόρτες στις αίθουσες. Απομένει ο χώρος της αυλής που ολοκληρώνεται σύντομα όσον αφορά κατασκευές στο εσωτερικό του και απομένουν δύο δίκτυα άρδευσης και αποχέτευσης που είναι τοπικά να κατασκευαστούν και να γίνουν οι στρώσεις σκυροδέματος, ασφαλτικού ή άλλων υλικών που θα καλύψουν τους αντίστοιχους χώρους. Νομίζω ότι είμαστε καλά, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές κι ελπίζω ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις.

Την Τρίτη με τον Δήμαρχο και τη Δευτέρα με άλλους, κάναμε επίσκεψη και ελέγξαμε τι γίνεται. Αναφερθήκαμε σε λεπτομέρειες, συνδυάσαμε διάφορες εργασίες που είναι της τελευταίας εργολαβίας, είδαμε εκκρεμότητες. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά και θα υλοποιηθεί ο στόχος να λειτουργήσει φέτος το σχολείο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα του».

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Πρόσθεσε ότι «με την αύξηση των τιμών στα υλικά έχουμε άλλου είδους πρόβλημα. Προσπαθούμε σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι θα επιλυθούν από την κεντρική κυβέρνηση κάποια θέματα με την ενεργοποίηση των αναθεωρήσεων που προβλέπονται σε περιπτώσεις πληθωρισμού ή αύξησης της αξίας των υλικών. Νομίζω ότι ικανοποιούνται και οι εργολάβοι σε κάποιο βαθμό, καλύπτεται δηλαδή κι αυτός ο τομέας κατά κάποιον τρόπο. Φυσικά κανείς δεν είναι ευχαριστημένος αλλά τι να κάνουμε, είναι οι συνθήκες.

Ας ελπίσουμε να ξεκινήσει η λειτουργία φέτος και να μείνουν ευχαριστημένοι οι χρήστες του σχολείου απ’ όλη αυτήν την προσπάθεια που έγινε. Θα δοκιμαστούμε σαν Δήμος Καβάλας από το έργο που κάνουμε εκεί».

Προηγούμενο άρθροΕξετάσεις θα διενεργηθούν και στο ΤΕΕ ΑΜ για άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος
Επόμενο άρθροΣχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου θάσου – Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο επιλογής βέλτιστου σεναρίου κινητικότητας