Προχθές το Σωματείο Καφεζυθοπωλών συγκέντρωσε τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους στο ισόγειο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας όπου οι συνάδελφοι υπέγραψαν την σχετική δήλωση «πρώην επαγγελματίας εστίασης». Χθες το υλικό που συγκεντρώθηκε στάλθηκε στην ΠΟΕΣΕ στην Αθήνα και αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων από τα Σωματεία όλα της χώρας, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας, θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο μέγαρο Μαξίμου, καταγγέλλοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που τους ζήτησε να του παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Μάκης Κωνσταντινίδης σημείωσε πως η όλη κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς 150 περίπου καταστηματάρχες ανταποκρίθηκαν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πετυχημένη ήταν αυτή δράση που κάναμε στα πλαίσια της πανελλήνια κινητοποίησης που προγραμμάτισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών Επαγγελμάτων. Πιστεύω να δόθηκε το μήνυμα και από τα Μέσα μαζικής επικοινωνίας που προβλήθηκε. Νομίζω ότι θα το πάρουν υπ’ όψιν τους και θα βοηθήσουν την εστίαση για τη δραματική κατάσταση που βιώνει, φτιάχνοντας ένα οικονομικό πρόγραμμα, έστω του ΕΣΠΑ, να χρηματοδοτήσει τα πάγια έξοδά μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να βγούμε αλώβητοι από αυτήν την κρίση και να μην έχουμε λουκέτα».

ΒΟΗΘΗΜΑ

Για το βοήθημα που έχουν πάρει είπε ότι «αυτά που πήραμε είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή. Οι πρώτες τρεις είναι όλες επιστρεπτέες, δανεικά μόνο. Η 4 και η 5 ήταν το 50% μη επιστρεπτέο. Είναι ανάσες αυτά, αλλά δεν επαρκούν. Δεν είναι τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την εστίαση. Είναι σίγουρα λιγότερα από αυτά που χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό λέμε ότι ειδικά για την εστίαση πρέπει να υπάρχει μια στοχευμένη δράση, ένα οικονομικό πρόγραμμα, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να συντηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, να μην υπάρξουν λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Η επανέναρξη είναι δύσκολη. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Πετάξαμε ήδη και πολλά πράγματα, άλλα τα μοιράσαμε, άλλα τα καταναλώσαμε. Πρέπει, λοιπόν, να ξεκινήσουμε από την αρχή για την οποία χρειαζόμαστε ένα σεβαστό ποσό. Χρειάζεται ρευστό. Και για πολλούς από τους συναδέλφους οι κόποι μιας ζωής έχει φύγει έτσι. Επιχειρήσεις που ήταν σταθερές και κερδοφόρες αρχίζουν, πια, κι έχουν χρέη».

Προηγούμενο άρθρο«Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων, μπαίνουμε σιγά- σιγά στο τρίτο κύμα», δήλωσε ο Διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχουν παιδάκια που φέρουν το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, τονίζει η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Δέσποινα Ιατρού