Με επιτυχία στέφθηκε η γεώτρηση στις Κορυφές καθώς θα γίνει πλέον παραγωγική, γεγονός που σημαίνει ότι θα υδροδοτεί τις Κορυφές και την Παλιά Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας σε αυτές τις περιοχές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η προσπάθεια πέτυχε. Από τα 55 μέτρα περίπου έχουμε ζώνες υδροφορίας, φτάσαμε στα 220 μέτρα βάθος και προχωράμε. Μπαίνει κανονικά σωλήνωση για να υποδεχθεί το υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα. Έχει δυναμικότητα πάνω από 50 κυβικά την ώρα. Αν σκεφτούμε ότι τα υπάρχοντα αντλιοστάσια από την Καβάλα στέλνουν νερό στις Κορυφές με δυναμικότητα 20 κυβικών την ώρα, βρέθηκε υπερδιπλάσια ποσότητα νερού. Θα μπορεί να υδροδοτήσει και τις Κορυφές και την Παλιά Καβάλα. Ήταν διπλή η προσπάθεια που κάναμε. Το ένα πρόβλημα που είχαμε τα περασμένα χρόνια ήταν με τη λειψυδρία που αναγκαζόταν η υπηρεσία να μεταφέρει νερό με βυτιοφόρα στις δύο περιοχές. Αυτό το πρόβλημα λύνεται και θα έχουμε μόνιμα νερό. Το δεύτερο πρόβλημα ήταν το ενεργειακό κόστος, πλέον αντί για τρία θα υπάρχει μόνο αυτό το αντλιοστάσιο που θα στέλνει νερό και στις Κορυφές και ανάποδα προς της Παλιά Καβάλα. Θα γλιτώσουμε χρήματα από τη δαπάνη ενέργειας προς όφελος όλων».

ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ

Για τη γεώτρηση στους Φιλίππους είπε ότι «φτάσαμε στα 220 μέτρα και δεν βρέθηκε νερό. Ήρθαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έκαναν τις μετρήσεις και μας είπαν να προχωρήσουμε άλλα 100 μέτρα και θα το κάνουμε μέσα στον Ιούνιο.

Η τρίτη προσπάθεια που έγινε στο Βουνοχώρι απέβη άκαρπη. Φτάσαμε στα 200 μέτρα και δεν βρήκαμε νερό, οπότε θα προχωρήσουμε σε άλλη περιοχή στην κοινότητα των Λημνιών. Η δαπάνη ενέργειας είναι για τη ΔΕΥΑΚ το 1/3 των λειτουργικών εξόδων, περίπου 2,2 εκ. ευρώ το χρόνο. Η προσπάθεια γίνεται για να γλιτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα έξοδα. Γι’ αυτό και υποβάλλαμε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», 6,2 εκ ευρώ, που περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό πάρκο ενός μεγαβάτ στην κοινότητα των Λημνιών. Για να παράγουμε έτσι ρεύμα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συμψηφίζεται η ενέργεια που θα δίνουμε στη ΔΕΗ από τις καταναλώσεις ρεύματος στα υπόλοιπα σημεία με αντλιοστάσια.

Ταυτόχρονα ζητάμε αλλαγή σε όλα τα αντλιοστάσια λυμάτων και ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, σε Φιλίππους, Καβάλα, Νέα Καρβάλη, Χαλκερό. Θα αντικατασταθεί ο εξοπλισμός για να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Στόχος είναι να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος που θα μας βγάλει όλους κερδισμένους».

ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για το θέμα του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ είπε ότι «δεν έγινε καμία απολύτως αλλαγή. Κάποιοι γνωστοί κύκλοι της Καβάλας προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το ωράριο είναι το ίδιο που υπάρχει εδώ και 15-20 χρόνια, με βάση τις συμβάσεις που έχουν οι εργαζόμενοι με την επιχείρηση. Προχωράμε στην απαραίτητη κατάρτιση του κανονισμού εργασίας που δεν υπάρχει ως τώρα και στον οποίο περιγράφεται ό,τι ισχύει».

Προηγούμενο άρθροΤο Πράσινο Πιστοποιητικό «ξεκλειδώνει» τον τουρισμό σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Γιάννη Μαρκιανό
Επόμενο άρθροΚορυφαία προτεραιότητα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η στήριξη της αναδοχής και της υιοθεσίας