img_2316.jpgΠερίπου 740 είναι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στηΝέα Καρβάλη Καβάλας με τον αριθμό να αυξομειώνεται καθώς αρκετοί φεύγουν, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που έρχονται απο την Ειδομένη.  
Σήμερα, άνθρωποι του δήμου Καβάλας προχώρησαν σε απολύμανση στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις σχετικά με θέματα υγειηνής.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των προσφύγων μετά τις 31 Μαρτίου διότι τότε ολοκληρώνεται η σύμβαση που έχει ο δήμος με το επιμελητήριο Καβάλας και οτι πρέπει να βρεθεί λύση απο τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων για το που θα μετεγκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και να ελαφρυνθεί ο δήμος απο το συγκεκριμένο βάρος το οποίο αποκαλεί δυσβάσταχτο.

Ενω άλυτος γρίφος παραμένει το αν και το πότε θα φύγει η συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων απο το Μαρδύρης, και αν πρόκειται να φιλοξενηθούν άλλοι.

Παράλληλα σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι αρχές προκειμένου να βρεθεί λύση. Η πρότασηγια την φωνή της Αμερικής ατο Αγίασμα του δήμου Νέστου έπεσε στο κενό, ενώ ίδια τύχη έχει και το παλιό νοσοκομείο Καβάλας το Σανατόριο, όπως δήλωσε και στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Φίλιππος Φιλιππίδης.

Προηγούμενο άρθροΆμεση σύλληψη 30χρονου για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΟμιλία Λευτέρη Αυγενάκη σε στελέχη και φίλους της ΝΔ στη Καβάλα