Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, όπου κόπηκε η βασιλόπιτα του Ομίλου, έρχονται στην επικαιρότητα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ περιορίζει θεαματικά την επιχορήγησή της στο καβαλιώτικο σκάκι.

Αν οι πληροφορίες είναι αληθινές, τότε όλα ξεκινούν από την απόφαση της διοίκησης του Δήμου να περιορίσει τα χρήματα που δίδει σε ετήσια βάση στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Λέγεται μάλιστα ότι από 3 εκ. ευρώ που έδιδε ο Δήμος Καβάλας στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το 2019 θα δώσει 2,2 εκ. ευρώ!Υπάρχει μια περικοπή της τάξεως των 800 χιλιάδων ευρώ που θα την «πληρώσουν» οι συνδιοργανώσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Μια εξ αυτών ίσως είναι οι δραστηριότητες του Σκακιστικού Ομίλου τις οποίες στηρίζει η Δημοτική Επιχείρηση.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης το Σάββατο και ανεξάρτητα από τα άσχημα νέα για το καβαλιώτικο σκάκι, ευτυχώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, ο Βασίλης Θεοδωρίδης επεδίωξε απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, για το στεγαστικό πρόβλημα του σκακιού. Το σκάκι έχει βολευτεί στο ακίνητο επί της οδού Κωνσταντίνου Τσολάκη, αλλά ο χώρος δεν επαρκεί!

Φαίνεται ότι ο Δήμος Καβάλας θα επαναφέρει το Σκάκι στην Μεγάλη Λέσχη στον χώρο του κτηρίου που χρησιμοποιούσε η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ.

Ο Σκακιστικός Όμιλος θέλει να συνδυάσει την παραμονή του στον χώρο που χρησιμοποιεί σήμερα και να επεκτείνει την δραστηριότητά του στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πότε το κτήριο της Μεγάλης Λέσχης θα είναι έτοιμο και τις συζητήσεις που θα γίνουν ανάμεσα στη Δήμαρχο και στους εκπροσώπους του Σκακιστικού Ομίλου. Πλέον οι εκπρόσωποι του

Σκακιστικού Ομίλου έχουν να θέσουν στηκ. Δήμαρχο και το οικονομικό ζήτημα καθώς εισπράττουν σε ετήσια βάση από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για όλες τις δραστηριότητες  τους ποσό μεγαλύτερο των 10 χιλιάδων ευρώ!

Προηγούμενο άρθροΣας ενδιαφέρει: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την απαλλαγή κενών ακινήτων από τα δημοτικά τέλη
Επόμενο άρθροΑνησυχούν οι κάτοικοι στο Περιγιάλι