thumbnail_alps01-1024x768

34 άτομα, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στην εξόρμηση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στην ορεινή Ροδόπη της περιοχής του Παρανεστίου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Ε.Ο.Σ. Καβάλας ξεκίνησε από την θέση “Ζαρκαδιά” και αρχικά κινήθηκε παράλληλα με το Διαβολόρεμα στο παλιό μονοπάτι που περνάει από τα ερείπια του χωριού Πολυγέφυρο, περπάτησε δίπλα στην λίμνη της Πλατανόβρυσης και αφού ανηφόρησε την χαράδρα του Αρκουδορέματος έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού για να καταλήξει και πάλι στην αφετηρία. Η εξάωρη κυκλική πορεία, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους καβαλιώτες να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με την ορεινή πεζοπορία. Κατά την διάρκεια της οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα άγνωστο, αλλά πανέμορφο κομμάτι της γειτονικής μας Ροδόπης και να απολαύσουν μοναδικές φθινοπωρινές εικόνεςφυσικής ομορφιάς όπως αυτές δίπλα στην λίμνη της Πλατανόβρυσης.

Το αδιαχώρητο έγινε, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, κατά τη διάρκεια της παρουσίαση της ανάβασης στο Mont Blanc των Άλπεων, που πραγματοποιήθηκε από μέλη του συλλόγου. Μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, αφηγήσεις, και παραθέσεις ιστορικών στοιχείων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις και να μοιραστούν την εμπειρία των 6 ορειβατών, που τον περασμένο Ιούλιο ανέβηκαν στην υψηλότερη αυτή κορυφή των Άλπεων, ύψους 4.810μ. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Κυριλλίδης, ενώ η παράθεση των ιστορικών στοιχείων και η περιγραφή της ανάβασης έγινε από τους τρεις εκ των έξι πρωταγωνιστών, τον Θανάση Δασκαλούδη, την Φωτεινή Φετά και τον Παναγιώτη Δελβόη. Στην ανάβαση συμμετείχαν επίσης οι Κώστας Μπακρατσάς, Σταύρος Χατζηχαράμπους και Βαγγέλης Φάκας.

thumbnail_rodopi01-620x465

Προηγούμενο άρθροΑδόκητος θάνατος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις επαγγελματιών για τους νέους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού