Έντονη κόντρα ξέσπασε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου μεταξύ του δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ξουλόγη. Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε αυτή τη φορά ο βιολογικός της Κάρυανης, οι Αμμόλοφοι, οι απευθείας αναθέσεις και οι καταγγελίες που είχανε γίνει επί διοίκησης Ξουλόγη από την μεριά της τότε αντιπολίτευσης και αυτές που έγιναν τώρα από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης.

Εδικότερα, αφορμή της έντονης λογομαχίας μεταξύ των δύο ανδρών, αποτέλεσε η αναφορά του κ. Ξουλόγη για το σταμάτημα του έργου του βιολογικού στην Κάρυανη από τη νυν διοίκηση, με τον κ. Αναστασιάδη να απαντά ότι ένα έργο, με μελέτη 810.000 ευρώ που έκανε η διοίκηση Ξουλόγη, τώρα κατεβαίνει στις 300.000. «Να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε έκπτωση 40%-50% και θα κάνουμε το έργο με μόλις 150.000 ευρώ», είπε ο δήμαρχος Παγγαίου. Ο δήμαρχος μάλιστα ανέβασε τους τόνους στην κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, απαντώντας,: «Το έργο θα αποδώσει, έτσι όπως το ετοιμάζουμε. Εγώ μάλωσα με τους συγχωριανούς μου. Ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου. Είστε ο τελευταίος να μιλάτε για οικονομική διαχείριση. Με αυτά που λέτε και κάνετε είστε πολιτικός νάνος». «Είσαι ανύπαρκτος» ήταν η απάντηση του κ. Ξουλόγη, για να συνεχίσει ο δήμαρχος «για τις χημικές τουαλέτες και τον βιολογικό τι έχετε να μας πείτε; Είναι ένας ολόκληρος φάκελος. Χαρά μας να πάμε για τρία σκαλοπάτια στον εισαγγελέα και στα δικαστήρια. Εσείς να δούμε πώς θα ξεμπλέξετε. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη, κ. Ξουλόγη. Δε σας παίρνει».

Στο σημείο αυτό, υπήρξαν παρεμβάσεις και του αντιδημάρχου Χρήστου Μποσμπότη, με τη συζήτηση να επιστρέφει στο έργο του βιολογικού της Ελευθερούπολης, τις εκπτώσεις και τις βαθμολογίες που έβαζε ο πρώην δήμαρχος ως μέλος της επιτροπής, στις χημικές τουαλέτες, αλλά και στην πρόσφατη καταγγελία Ξουλόγη για αυθαίρετες εργασίες στην πλατεία Πλάτανου. «Ο Δήμος Παγγαίου έχει συνέχεια. Ούτε με αυτήν τη δημοτική αρχή θα κλείσει, ούτε με την επόμενη. Μας ακολουθούν οι πράξεις μας», σημείωσε ο κ. Ξουλόγης.
Επίσης στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, τόσο ο κ. Ξουλόγης όσο και ο Θόδωρος Μπόνος άσκησαν κριτική στη διοίκηση για την καθυστέρηση στην αδειοδότηση των αναψυκτηρίων των Αμμολόφων. Ο Φίλιππος Αναστασιάδης απάντησε ότι από τον Μάιο του 2015, που εκδόθηκε το ΦΕΚ, μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί πάμπολλες φορές την ΕΤΑΔ, όμως δε δίνεται λύση. «Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δε λειτουργεί η κεντρική διοίκηση».

Κουβέντα έγινε και για το θέμα της ανακύκλωσης, καθώς το έθεσε ο κ. Μπόνος με τον δήμαρχο να απαντά ότι «δε γίνεται να φέρουμε τα πάνω… κάτω μέσα σε μια μέρα».

Κριτική άσκησε ο κ. Μπόνος για το θέμα έλλειψης ετοιμότητας για το νέο ΕΣΠΑ. «Υπάρχει Επιχειρησιακό Σχέδιο. Ξέρετε τι θέλετε;», διερωτήθηκε, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει: «Δε θα αρκεστούμε σε αναφορές σε μια κόλλα χαρτί. Έχουμε ετοιμότητα για το νέο ΕΣΠΑ, βάζουμε προτάσεις. Θα μιλήσουμε με πράξεις».

Στην αρχή της συνεδρίασης, παρουσία μελών της διοίκησης του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης και του Ορφέα Ελευθερούπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την ενίσχυση του ΓΣΕ με έκτακτη επιχορήγηση 4.000 ευρώ για να καλύψει ένας μέρος των εξόδων, αφού από την φιλοξενία των προσφύγων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης, η ομάδα του ΓΣΕ αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί με συνέπεια την απώλεια εσόδων, ενώ όσον αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα «ΟΡΦΕΑΣ» ανακοινώθηκε ότι υπήρξε απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την διάθεση 12.500 ευρώ για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης και την τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος.

Πηγή:Ενήμερος Παγγαίου

Προηγούμενο άρθροΤο «Kavala AirSea Show & Thasos» τιμήθηκε με το 1ο βραβείο προβολής ανάμεσα σε 20 διοργανώσεις στη Μάλτα
Επόμενο άρθροΕξαιρετικές εκδηλώσεις πολιτισμού και ιστορίας, τον Μάρτιο, στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης