Πιέσεις ασκεί το Σωματείο Μικροπωλητών Καβάλας ώστε να επιστρέψουν όλοι οι επαγγελματίες στις Λαϊκές Αγορές. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σημείωσε πως ευελπιστούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το Νομοσχέδιο είναι ακόμη προς διαβούλευση. Υπάρχουν πολλές πιέσεις για συγκεκριμένα άρθρα τα οποία πλήττουν τον κλάδο των λαϊκών αγορών. Ευελπιστούμε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και θα άρουν αυτά τα μέτρα που είναι καθοριστικά για μας. Πιέζουμε σε πρώτη φάση να αρθεί το μέτρο του περιορισμού των αποστάσεων στις 15 του μήνα για να μπορούμε να βγούμε όλοι οι επαγγελματίες στη δουλειά. Ακόμη πηγαίνουμε 50%-50%. Ευελπιστούμε να αλλάξουμε, από τη στιγμή που βελτιώνονται όλα τα μέτρα».

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Για το νέο κανονισμό που προωθεί ο Δήμος Καβάλας είπε ότι «είμαστε στη φάση που προσπαθούμε να δούμε ακριβώς πόσα άτομα υπάρχουν στο χώρο της λαϊκής για να μπορέσουμε να κόψουμε τα μέτρα που χρειάζεται κάθε επαγγελματίας και παραγωγός, ανάλογα με τα άτομα που έχει. Είμαστε ακόμη στη φάση που προσπαθούμε να συντονιστούμε και να δούμε τι γίνεται. Να δούμε πόσα άτομα υπάρχουν πραγματικά στο χώρο της λαϊκής και αυτό πιστεύουμε ότι θα τελειώσει μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες. Είμαστε σε συνεννόηση με τους παραγωγούς, είχαμε μία αντιδικία. Πιστεύω ότι θα κάτσουμε να δούμε τα πράγματα από την αρχή ώστε να κατεβάσουμε μία κοινή πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο».

Τέλος, για την κίνηση στις λαϊκές είπε ότι «το περασμένο Σάββατο είχε μία σχετική κίνηση, με τη βοήθεια του καιρού. Μπαίνουμε προς το καλοκαίρι. Ανοίγοντας και ο τουρισμός, θα ανέβει περισσότερο η ψυχολογία του κόσμου και θα ανέβει περισσότερο ο τζίρος μας. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί περάσαμε πάρα πολύ δύσκολο διάστημα εδώ και 1,5 χρόνο. Όλες αυτές τις κακές μέρες θα τις παρακάμψουμε και θα έρθουν καλύτερες. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε προς το καλύτερο και να ρεφάρουμε τις ζημιές που δεν είναι και λίγες».

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / FOLLOWGREEN:Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Καβάλας, ξεκίνησε πάλι!
Επόμενο άρθροΛευτέρης Κυριακίδης: Ο καθολικός εμβολιασμός θα διευκολύνει κατά πολύ την υγειονομική και τουριστική εικόνα του νησιού