Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να παραμείνει ίδια η τιμολογιακή πολιτική για το 2021 και να μην γίνουν αυξήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Απόστολο Χρόνη η μόνη επιβάρυνση θα είναι 1 ευρώ σε κάθε λογαριασμό. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο η τιμολογιακή πολιτική για το 2021. Μένουν σταθερά τα τιμολόγια σε ύδρευση και αποχέτευση στις δημοτικές ενότητες Καβάλας και Φιλίππων. Το μόνο που αλλάζει είναι μία επιβάρυνση 1 ευρώ ανά μήνα και υδρόμετρο, συνολικά 12 ευρώ το χρόνο, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα έργα που γίνονται και θα τρέξουν στην πορεία του έτους. Υπάρχουν πολλά σημεία που τα έργα δεν μπορούν να μπουν σε πρόγραμμα, οπότε αυτά πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Αυτό το κόστος μπορείς να το πάρεις από το τιμολόγιο αλλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις πάγια για την επιχείρηση και γι’ αυτό πήραμε αυτήν την απόφαση.

Η δεύτερη απόφαση αφορά το ύψος της εγγύησης. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021 το ύψος της εγγύησης πέφτει από τα 100 στα 30 ευρώ. Μια άλλη απόφαση που πήραμε είναι ότι προχωράμε στη δημοπράτηση του εσωτερικού δικτύου του Αμυγδαλεώνα που θα βοηθήσει πολύ. Εκεί υπάρχει κοινό δίκτυο ύδρευσης- άρδευσης και θα τα ξεχωρίσουμε. Μέσα σ’ αυτό το έργο εντάξαμε τμήμα του αγωγού που θα υδρεύσει τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου –το έργο του ΤΑΡ δηλαδή. Ουσιαστικά γίνεται και μία αρχή στην υδροδότηση με καθαρό νερό από τις πηγές της Βοϊράνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Τα υπόλοιπα που αποφασίσαμε ήταν θέματα ρουτίνας. Οι αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες αλλά κατά πλειοψηφία, πλην του Αμυγδαλεώνα που ήταν ομόφωνη».

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «τα συνεργεία είναι επί ποδός αυτές τις μέρες. Δεν έχουμε βέβαια πολλά συνεργεία διότι πρέπει να πάρουν και τις άδειές τους μέχρι το τέλος του έτους. Είμαστε σε πολύ καλό βαθμό σε ό,τι αφορά τις βλάβες. Το παλεύουν τα παιδιά, είναι επί ποδός μέρα- νύχτα. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Ένα από τα προβλήματα που έχουν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας είναι ότι πρέπει να προσλάβουν προσωπικό. Το ζητάμε κι από την κυβέρνηση. Έχουν μείνει πάρα πολύ λίγοι στο μόνιμο προσωπικό. Ζητάμε να γίνει διαγωνισμός όπως τον 3Κ, από τον οποίο απασχολούνται εδώ οι 4 εκ των 13 εργαζομένων. Οι υπόλοιποι έχουν φύγει με άδειες ειδικού σκοπού κλπ, οπότε ζητάμε διακαώς προσωπικό».

Τέλος, έγιναν rapid test στο προσωπικό που βγήκαν όλα αρνητικά. Στη ΔΕΥΑΚ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και τα συνεργεία δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, όπως είπε ο κ. Χρόνης.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τις καταστροφές σε καλλιέργειες από άγρια άλογα που διαβιούν στο Δέλτα του Έβρου
Επόμενο άρθροΠαράταση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, για την κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον Ανισόπεδο Κόμβο Ελευθερούπολης