Το πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του Νομού Καβάλας, που ενώνει δυο νομούς και αποτελεί ενδιαφέρον προορισμό για ιστορικές εξορμήσεις

Καταγάλανα δροσερά νερά και απέραντη αμμουδερή παραλία που την στολίζουν πολύχρωμα πετραδάκια, κάτω από τον ίσκιο του Παγγαίου όρους, μέσα στην… αγκαλιά του στρυμωνικού κόλπου και έχοντας θέα το Αγιος Ορος.

Ο λόγος για την παραλία του Οφρυνίου, ή διαφορετικά Τούζλα, όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ο οποίος τέτοια εποχή σφύζει από ζωή.

Η παραλία βρίσκεται στη δυτική άκρη του Νομού Καβάλας, στα σύνορα με το Νομό Σερρών, πολύ κοντά στον ποταμό Στρυμόνα και στην κυριολεξία μία «ανάσα» από την Εγνατία Οδό.

Πρόκειται για έναν οικισμό που συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται, προσφέροντας στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις. Από διαμονή, καφέ και φαγητό, με υπέροχες ντόπιες νοστιμιές, μέχρι έντονη νυχτερινή ζωή και μία απέραντη παραλία, οργανωμένη και μη.

Η περιοχή είναι γεμάτη καταστήματα που διευκολύνουν τη διαμονή του επισκέπτη και σε συνδυασμό με την άρτια τουριστική υποδομή, μπορούν να του προσφέρουν ότι επιθυμεί.

Η αρχαία πόλης Ηιών και ο Μ. Αλέξανδρος

Στη δυτική άκρη της παραλίας υπάρχουν βυζαντινά τείχη της Χριστόπολις, η οποία χτίστηκε πάνω στα ερείπια της Αρχαίας πόλης (Ηιών), πόλις των εννέα οδών, επίνειο αργότερα της Αμφίπολης. Από την Ηιών, γράφει ο Αριανός, ξεκίνησε ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την εκστρατεία. Εδώ η περιοχή ονομάζεται Σάρσα-Σάρια-Σάρισα, που οι ντόπιοι γηγενείς της περιοχής λένε πως εκπαίδευσε ο Μέγας Αλέξανδρος το στρατό του στη Σάρισα.

Το ορεινό χωριό Οφρύνιο και ο οικισμός της Τούζλας

Το Οφρύνιο κατοικήθηκε το 1923 από πρόσφυγες της Μ.Ασίας με την πλειοψηφία να προέρχεται από το Οφρύνιο (ερενκιου) 16χλμ. από το Τσανάκαλε και 8χλμ. από την Τροία. Πόλη που αναφέρεται από τον Στράβων και τον Ξενοφώντα και κατοικείται μέχρι σήμερα νέα τουρκική ονομασία του – Ίντεπε. Οι πρόσφυγες του Οφρυνίου διάλεξαν την όμοια σχεδόν περιοχή για να κατοικήσουν, με τη θάλασσα στα 3χλμ. Ετσι έχτισαν το χωριό σε ύψωμα στους πρόποδες του Παγγαίου Ορους.

Πηγή:live-events.gr

Προηγούμενο άρθροCosmopolis: Κοσμοσυρροή μέχρι την Κυριακή
Επόμενο άρθροΑυξήθηκε 100% η τιμή για την στάθμευση αυτοκινήτων στο Δημοτικό πάρκινγκ στη νέα Ηρακλείτσα- Αντιδράσεις πολιτών και επαγγελματιών