Προς παραίτηση οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ορίστηκαν σε υπηρεσιακά συμβούλια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Σωτήρη Τότη, οι εκπαιδευτικοί διαφωνούν με τον τρόπο που έγινα οι εκλογές, δηλαδή Σάββατο και ηλεκτρονικά.

Όπως τόνισε αρχικά «Θα έπρεπε να γίνουν δια ζώσης οι εκλογές όπως ορίστηκε, αλλά η υπουργός Παιδείας ξαφνικά άλλαξε το σύστημα και ζήτησε να γίνουν ηλεκτρονικά και σε μέρα αργίας. Υπήρξε μια πρόταση από την ΟΛΜΕ αν και δεν είχαμε αντίρρηση να γίνουν ηλεκτρονικά οι εκλογές, αλλά σε μέρα εργάσιμη και χωρίς άδεια εκπαιδευτικών . Άρα λόγω των κλειστών σχολείων οι εκλογές δεν θα μπορούσαν να γίνουν γιατί είχαμε ανθρώπους που μπαίνανε πρώτη φορά σε εκλογές και ήθελαν να παρουσιαστούν στους συναδέλφους τους. Η ψηφοφορία λοιπόν έγινε Σάββατο, ηλεκτρονικά και αφού αποσύραμε τα ψηφοδέλτιά μας, αυτά παραμείναν μέσα με αποτέλεσμα να πούμε ότι οι εκλογές έγιναν με το 93% των εκπαιδευτικών να μη συμμετέχει. Οι εκλογές λοιπόν έγιναν από τα ήδη αποσυρμένα ψηφοδέλτια και ψηφίστηκαν εκπαιδευτικοί από το 7%. Όμως με τόσες λίγες ψήφους δεν έχουμε το δικαίωμα να εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μας. Ο μόνος δρόμος λοιπόν είναι να δηλώσουμε ξανά την παραίτησή μας από τα υπηρεσιακά συμβούλια.Εδώ όμως ερχόμαστε ως ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ τοπική και ζητάμε από την Υπουργό όπως έγινε στο υπόλοιπο δημόσιο να παραμείνουν οι παλιοί αιρετοί του 2018 οι οποίοι έχουν εκλεγεί από κανονική διαδικασία και να οργανωθούν ξανά οι εκλογές μετά το πέρας της πανδημίας. Η απόφαση των μελών που εκλέχθηκαν, είναι να παραιτηθούν».

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ

Και πρόσθεσε πως «Αυτό όμως δεν είναι το μείζον θέμα. Υπάρχουν έντονες διαφωνίες μέσα στην Ομοσπονδία και ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καβάλας , λέω πως από τις αριστερές παρατάξεις υπάρχει μια άρνηση στα νομοσχέδια τα οποία γίνονται και προσπαθούμε να τα εμφανίσουμε ότι όλα είναι ομόφωνα αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν νομοσχέδια για τα οποία υπήρξαν μεγάλες διαφωνίες , όπως το Ν.Σ για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων στο οποίο συμφωνούμε . Εκείνο που κατηγορήσαμε ως παράταξη στο Υπουργείο μας είναι ότι δεν συζητά μαζί μας σε ορισμένα πράγματα , στα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα ήταν καλό για όλους. Μάλιστα το τελευταίο μεγάλο Ν.Σ αφορούσε την τεχνική εκπαίδευση . Δεν αλλά ζει όμως κάτι σε ότι αφορά το Επαγγελματικό Λύκειο. Ιδρύεται μια σχολή ΕΠΑΛ , μετά το γυμνάσιο και αυτή η σχολή είναι προς όφελος των μαθητών που στοχεύουν στο να μάθουν μια τέχνη. Το μεμπτό είναι πως η σχολή αυτή φεύγει από το Υπουργείο Παιδείας και πηγαίνει στο «Δια βίου μάθησης».

ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τέλος ανέφερε ότι «Υπάρχουν πολλά θέματα που παραμένουν ανοικτά, αλλά το βασικό είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στη δια ζώσης εκπαίδευση και αυτό μάλλον πάει για τον Φεβρουάριο και βλέπουμε. Τα τελευταία που είπα δεν τα είπα ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, αλλά ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών, διότι πολλά έρχονται σε αντίθεση με κάποιους άλλους που αυτή την στιγμή νοιάζονται για την αντιπολίτευση και φωνάζουν για πράγματα τα οποία είναι ίσως καλά για την εκπαίδευση. Και είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια με τη προηγούμενη εκπαίδευση, όταν καταργήθηκαν όλα τα τεχνολογικά πανεπιστήμια και τμήματα ηλεκτρολόγων – μηχανολόγων και μας ήρθε ένα άλλο τμήμα χημικών και φυσικών, δεν άρθρωσαν λέξη για όλα αυτά εδώ και τόσο καιρό , βγαίνουν και κάνουν μια επανάσταση η οποία δεν ισχύει στην πράξη».

Προηγούμενο άρθροΈφυγε απο την ζωή η Τιτίκα Λαζαρίδου
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας