Την παραίτηση του από την ομάδα της δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα υπέβαλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.  Ο τελευταίος δήλωσε απογοητευμένος από την  αντιμετώπιση του Αμυγδαλεώνα – Σταυρού από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Όπως τόνισε «έχω υποβάλλει την παραίτησή μου. Έχω ενημερώσει τη δήμαρχο ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιό της. Οι λόγοι αφορούν κυρίως στον Αμυγδαλεώνα. Δεν είναι προσωπικοί. Αφορούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα. Είναι μια κωμόπολη γύρω στους 5 χιλιάδες κατοίκους, η ανάπτυξή του έγινε πολύ απότομα με αποτέλεσμα οι υποδομές του να μείνουν πίσω. Ο ρόλος του προέδρου είναι ένας ρόλος χωρίς αρμοδιότητα, δεν έχει δύναμη. Δεν μπορώ από μόνος μου να βγω αύριο το πρωί και να κάνω έργα στον Αμυγδαλεώνα. Ο ρόλος μου είναι να μεταφέρω τα προβλήματα του Αμυγδαλεώνα στη διοίκηση του δήμου. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα 4,5 χρόνια το έχω κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Έχω μεταφέρει τα προβλήματα, έχω πιέσει σε ουσιώδη προβλήματα ώστε να λυθούν. Μετά από 4,5 χρόνια, βλέπω ότι δεν έχει γίνει κάτι και με πολλή δυσκολία πήρα αυτήν την απόφαση.

Το έκανα πρώτο για τον εαυτό μου, να έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Έχω αφιερώσει πάρα πολλές ώρες από τη δουλειά μου, από τη ζωή μου, από το σπίτι μου για τον Αμυγδαλεώνα και ό,τι μπόρεσα να προσφέρω στον Αμυγδαλεώνα το έκανα. Και νομίζω ότι τα έχω καταφέρει. Θα συνεχίσω μέχρι το τέλος να προσφέρω ως πρόεδρος στον Αμυγδαλεώνα, θα συνεχίσω τις υπηρεσίες μου εδώ μέχρι τις εκλογές».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

Για το θέμα με το νερό και την έλλειψη που υπάρχει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είπε ότι «το νούμερο ένα πρόβλημα του Αμυγδαλεώνα είναι το νερό. Επειδή αυξήθηκε ο πληθυσμός, αυξήθηκαν τα ρολόγια ύδρευσης κι όπως είναι γνωστό στον Αμυγδαλεώνα η ύδρευση και η άρδευση είναι κοινή και τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Μένουμε και από νερό κάποιες ώρες για να μπορούν οι αγρότες να ποτίζουν τα χωράφια τους. Πρέπει να γίνει μια καινούργια δεξαμενή, μεγαλύτερη και να διαχωριστεί η άρδευση από την ύδρευση. Εν έτει 2020 δεν μπορεί να σταματάμε το νερό από τα σπίτια για να ποτίζονται τα χωράφια. Βέβαια και οι αγρότες θέλουν το νερό τους αλλά πρέπει να βρεθεί μία λύση. Η δουλειά τους είναι αυτή, το καλοκαίρι χρειάζονται το νερό και δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε. Προσπαθούμε να κρατάμε μία ισορροπία».

Προηγούμενο άρθροΠροτεραιότητα να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι στον Άγιο Σίλα
Επόμενο άρθροΕνημέρωση για «τυχαίες συλλήψεις» θαλασσίων ειδών