Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αποδείχθηκε ηπιότερη ενώ συνέστησε εμβολιασμούς σε όλους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα θετικά κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας πλησίασαν την Τρίτη τα 500. Το ευχάριστο είναι ότι τα χαρακτηριστικά είναι πολύ πιο ήπια και οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο είναι προς το παρόν ελεγχόμενες. Αυτήν τη στιγμή (σ.σ. χθες το πρωί) νοσηλεύουμε 38 ασθενείς στην κλινική covid και 2 στη ΜΕΘ. Φαίνεται ότι η Ομικρον δεν έχει τη νοσηρότητα της προηγούμενης μετάλλαξης. Είναι ένα από τα καλά κι ας ελπίσουμε να συνεχιστεί έτσι, για να μπορούμε να διαχειριστούμε απόλυτα αυτούς που χρειάζονται νοσηλεία».

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Τόνισε για ακόμη μία φορά ότι «τα περιστατικά που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 92%. Και το υπόλοιπο 8% έχουν κάνει μόνο τις πρώτες δύο δόσεις. Αυτό δείχνει ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος σωτήρας. Επομένως, όσοι έχουν αποφασίσει να μην το κάνουν, πρέπει να το κάνουν. Είναι επιτακτική ανάγκη, ειδικά οι ηλικίες πάνω των 50-60 ετών. Πρέπει να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους αλλά και στη ζωή των οικείων τους, το να επιμένουν να μην εμβολιαστούν.

Εδώ και 10 μέρες, όσοι τους συνιστούν οι γιατροί να κάνουν το μονοκλωνικό, στο Νοσοκομείο Καβάλας κάνουμε μόνο μονοκλωνικά. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει 12. Κάθε αίτηση που γίνεται από εξωτερικό γιατρό ή γιατρό του νοσοκομείου μας, γίνεται αποδεκτή. Να γνωρίζουν οι ασθενείς ότι τα μονοκλωνικά είναι για τις πρώτες 2-3 μέρες από τη στιγμή που θα έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. Είμαστε από τα λίγα νοσοκομεία που τα κάνουμε κι αυτό μας ικανοποιεί».

Προηγούμενο άρθροΚαμία δράση δεν έκανε για την πανδημία ο Δήμος Καβάλας όπως τονίζει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Ζητάμε η Επιστρεπτέα Προκαταβολή να γίνει Μη Επιστρεπτέα