Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους τυγχάνουν ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής και επιθυμούν να συνάψουν συμβάσεις παραχώρησης έκτασης αιγιαλού – παραλίας για το έτος 2021 και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που καθορίζει η υπ’ αριθμ. 47458ΕΞ2020/15.05.2020 (ΦΕΚ 1864/Β/15.5.2020) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών -Εσωτερικών- Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως νόμιμα τροποποιήθηκε και ισχύει και μέσα στα χρονικά όρια της αρμοδιότητάς μας.

Με την αίτηση θα προσκομίζονται υποχρεωτικά τα παρακάτω προβλεπόμενα εκ του νόμου (άρθρο 3 της ΚΥΑ) δικαιολογητικά:

Φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταημέρου (30 ημέρες).

Άδεια λειτουργίας /Γνωστοποίηση λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (αυτεπάγγελτα).

Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 2971/2001 χρήσεις.

Δημοτική ενημερότητα.

Υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν. 4281/2014 ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό «Ελεύθερη θέαση Ορθοφωτοχαρτών της ΕΚΧΑ Α.Ε (www.ktimatologio.gr) ή απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται (εις τριπλούν), με επιμέλεια του αιτούντα.

Στα ανωτέρω θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος έμπροσθεν της πρόσοψης της επιχείρησης, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού.

– Σε περίπτωση ύπαρξης συνεχόμενων όμορων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, καταλείπεται από τις προβολές των ορίων κάθε επιχείρησης ελεύθερη ζώνη τουλάχιστον 2 μέτρων εκατέρωθεν των ορίων τους. Αν η πρόσοψη της επιχείρησης είναι μικρότερη των 6 μέτρων, η ελεύθερη ζώνη μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) εκατέρωθεν των ορίων της. Η έκταση της ελεύθερης ζώνης προσμετράται στο εμβαδόν παραχώρησης.

Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία πρέπει να υπογράφεται από το Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής και η ιδιότητα του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο (καταστατικό).

– Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των πολιτών από την πανδημία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στην Υπηρεσία μόνο κατόπιν ραντεβού.

– 2513 500070 (Τμήμα Εσόδων).

Προηγούμενο άρθροΗμέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια και την Εργασία: Μηδενικά ατυχήματα επί δύο χρόνια για την Energean στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Καβάλας υποστηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ήμερα Ευχής