Το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης εξέδωσε δελτίο τύπου, κάνοντας γνωστή την παράταση των προγραμμάτων, που αναφέρονται στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Η παράταση, 5η στη σειρά, αφορά και το πρόγραμμα «Στηρίζω». Έτσι το πρόγραμμα δεν τέλειωσε το 2016, θα συνεχιστεί για ακόμη δύο ή τέσσερεις μήνες.Ο σύλλογος ΠΝΟΗ περιμένει νεότερα από την κα υπουργό Θεανώ Φωτίου, διευκρινήσεις επί της αρχικής ανακοίνωσης, διατηρώντας τις δομές του προγράμματος «Στηρίζω» σε πλήρη λειτουργία.

Το πρόγραμμα «Στηρίζω» κι αυτή τη φορά παίρνει παράταση, καθώς φαίνεται ότι το κράτος θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση τέτοιων προγραμμάτων, μέχρι η τοπική αυτοδιοίκηση να καταφέρει να ετοιμαστεί και να υλοποιήσει προγράμματα με ίδια χαρακτηριστικά μέσω των κέντρων κοινότητας. 

Όμως για να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν τα κέντρα κοινότητας χρειάζεται να περάσει ακόμη μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι λοιπόν πιθανό το πρόγραμμα «Στηρίζω» και τα αντίστοιχα στην υπόλοιπη Ελλάδα να συνεχιστούν τελικά μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Προηγούμενο άρθροEnergean: Οι γεωτρήσεις και τα εμπόδια στην Καβάλα και η στροφή στο Ισραήλ
Επόμενο άρθροΑποδείξεις: Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα – Δεν λειτουργεί το σύστημα!