Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε χθες σε  παράσταση διαμαρτυρίας για μία σειρά  αιτημάτων ενώ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση και μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται, μέσω διαρροών στον τύπο, η πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση του νέου συστήματος πρόσληψης – διορισμών.

Η πρόταση που ανακοίνωσε στις Ομοσπονδίες ο Υπουργός Παιδείας (προϋπηρεσία – ακαδημαϊκά – κοινωνικά κριτήρια)  με την εμμονή να μην εξασφαλίζει  «την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού» αποτελεί πρόκληση.

Κάθε δε συζήτηση για «οροφή» στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας θα μας βρει απέναντι. (απόφαση της 87ης Γ.Σ. Δ.Ο.Ε.)».

Έτσι χθες ο σύλλογός πραγματοποίησε  παράσταση διαμαρτυρίας αρχικά στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.)  Καβάλας (πρώην Νομαρχία) και κατόπιν  στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Καβάλας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Μουμτσάκης παλεύουν  για άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, για εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών και για αύξηση δαπανών για την παιδεία. Η χθεσινή κινητοποίηση  έγινε  ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών.

Ο κ. Μουμτσάκης έκανε σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας. Συγκεκριμένα είπε ότι «αφορά τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που εδώ και τόσο καιρό έχει υποσχεθεί ο υπουργός Παιδείας αλλά δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθούν αυτοί οι μόνιμοι διορισμοί Ακούγονται διάφορα. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι να ανακοινώσει ο υπουργός τον τρόπο σκέψης του υπουργείου και το προσοντολόγιο, δηλαδή τι θα μετρήσει για να γίνουν αυτοί οι μόνιμοι διορισμοί, εάν και όταν γίνουν. Μιλάμε για 4500 διορισμούς περίπου, στην ειδική αγωγή, σύμφωνα με αυτά που είπε και ο υπουργός Παιδείας. Η Ομοσπονδία μας έχει προτάσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα, ζητάει να μετρήσει όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αναπληρωτές οι οποίοι εδώ και 15 χρόνια εργάζονται. Ζητάμε να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία. Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί κι ελπίζω να βρεθεί λύση με τον υπουργό Παιδείας.

Από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να γίνουν οι διορισμοί και μακάρι να γίνουν γιατί τους χρειαζόμαστε, θα πρέπει να βρεθεί και μια κοινή συνισταμένη ώστε να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Προηγούμενο άρθροΣυνταξιούχοι της ΕΘΝΙΚΗΣ απέκλεισαν την ΕΘΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων σε πάνω απο 100 οικογένειες απο την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ